Register

A password will be e-mailed to you.

V TOP 10 rebríčku retail predajnosti nájdeme overené mená, ale aj prekvapenia, ktoré by v ňom čakal málokto. Poradie bolo zostavené podľa štatistiky spoločnosti NPD. Zohľadňovaný je maloobchodný predaj, bez prihliadania na predaj digitálnou formou. 

Prehupli sme sa eštelen do druhej polovice roka a je predčasné robiť konečné závery, každopádne spoločnosti Warner Bros. Interactive Entertainment sa v roku 2015 darí viac než dosť. Predĺžená ruka hollywoodskeho štúdia vydala hneď 3 hry spomedzi 10 najpredávanejších titulov tohto roka v Severnej Amerike.

TOP 10 retailovo najpredávanejších hier v Severnej Amerike za rok 2015:

  1. Mortal Kombat X (Warner Bros.)
  2. Grand Theft Auto V (Take-Two Interactive Software)
  3. Battlefield Hardline (Electronic Arts)
  4. Call of Duty: Advanced Warfare (Activision)
  5. Minecraft (Microsoft)
  6. Batman: Arkham Knight (Warner Bros.)
  7. Dying Light (Warner Bros.)
  8. NBA 2K15 (Take-Two Interactive Software)
  9. The Witcher 3: Wild Hunt ( CD Projekt Red)
  10. Super Smash Bros. (Nintendo)

Rebríčku kraľuje Mortal Kombat X, ktorý vyšiel iba v apríli tohto roka. Krátko na to, ako Mortal Kombat X dosiahol vrchol rebríčka, sa režisér a krstný otec série, Ed Boon, poďakoval za pretrvávajúcu 20 ročnú podporu na svojom Twitteri. Congrats Edo.

Grand Theft Auto V je jednoducho fenomén, a táto už takmer dvojročná hra sa stále drží na popredných priečkach predajnosti hlavne kvôli neskoršiemu vydaniu PC verzie v apríli tohto roka. Take-Two a Rockstar Games si toto umiestnenie za svoju top prácu právom zaslúžia.

Prekvapilo nás umiestnenie hry Batman: Arkham Knight, ktorá vyšla v júni a za tak krátky čas sa z nej predalo dostatok kusov na 6. miesto. Paradoxne je možné, že v tomto prípade zaúradoval aj rozruch okolo nevydarenej (slušne povedané) optimalizácie pre PC. Tým by sa opäť potvrdilo, že aj zlá reklama je reklama a niekedy môže pomôcť.

gll7clkmkej7tj700s2xPre mňa osobne najväčším prekvapením je ôsme miesto NBA 2K15. Fantastický výsledok na športovú hru. V USA je predsa len iný trh ako v Európe a basketbal je tam takmer národným športom. NBA 2K15 je skvelá hra, aj s dostupnými online multiplayer vychytávkami, akou je najmä My Park. Američania to dokázali náležite oceniť. Tlieskam.

Na druhej strane som sklamaný deviatym miestom The Witcher 3: Wild Hunt. Nechápte ma zle, deviate miesto je dobrý výsledok, ale osobne by som Witchera rád videl tak na piatom. No predsa len, hra bola vyvíjaná v Poľsku a svojim spôsobom je trochu “kostrbato-európska”. Núti hráča prijímať výzvy, a to aj na najľahšej obtiažnosti. Inými slovami, nie je lineárne servírovaná na striebornom podnose.

witcher3_en_wallpaper_wallpaper_7_1920x1200_1433245916Uvidíme ako s TOP 10 rebríčkom zatrasú tituly vydané v druhej polovici roka. AAA titulov sa tento rok ešte dočkáme v hojnom množstve, a to menovite Halo 5: Guardians, Call of Duty: Black Ops III, Fallout 4, Star Wars: Battlefront, Assassin’s Creed Syndicate, Tom Clancy’s Rainbow Six Siege, Rise of the Tomb Raider, Guitar Hero Live.

Komentuj!