Register

A password will be e-mailed to you.

Séria Knights of the Old Republic (známa tiež ako KOTOR) z prostredia Star Wars aj napriek svojmu veku doteraz patrí medzi obľúbené hry fanúšikov žánru RPG (resp. fanúšikov dobrých hier všeobecne). Preto asi každého poteší novinka, ktorá sa včera objavila na Steame. Druhý diel tejto série s podtitulom The Sith Lords sa po vyše 10 rokoch od svojho vydania dočkal masívneho updatu.

Postaralo sa oň texaské štúdio Aspyr Media v spolupráci s LucasArts. Aspyr je známy predovšetkým Mac OS a Linux portmi (napríklad pre hry ako Call of Duty, Civilization, The Sims 2 alebo Borderlands), a tak nie je prekvapením, že súčasťou updatu sú aj porty pre tieto operačné systémy.

Tým to ale nekončí. Update tiež pridáva 37 nových achievementov, možnosť ukladania hry na Cloud, podporu širokouhlých a 5K rozlíšení a tiež možnosť ovládania pomocou controlleru.

Najdôležitejšou novinkou je však pridanie modu The Sith Lords Restored Content (TSLRCM) na Steam Workshop. Obsidian bol totiž pred 10 rokmi kvôli dodržaniu termínov nútený vydať nedokončenú hru, a tak sa do finálnej verzie nedostalo pomerne veľké percento obsahu. “Zbytočné” súbory s vyradeným obsahom sa však na diskoch nachádzali, a práve TSLRCM vám tento obsah sprístupní aj v hre. Update si teda užijú aj tí, ktorí KOTOR 2 už dávno niekoľkokrát prešli.

No a aby toho nebolo málo, Steam vám tiež ponúka KOTOR 2 s 25% zľavou. Túto klasiku teda teraz môžete získať len za 7.49€. Takže oprášte svoju kreditku, poprípade svoje staré CD, vezmite si dovolenku, zarobte kávu do termosky a vidíme sa o pár dní.

Komentuj!