Register

A password will be e-mailed to you.

World of Warcraft je na trhu už riadne dlhú dobu. Od svojho vydania, ktoré sa datuje pred viac ako 10 rokmi, prešla hra rôznymi zmenami, či už samotného gameplay alebo grafických úprav. Napriek všetkej úcte programátorom a grafikom, hra s určitosťou nepatrí medzi najkrajšie. A práve grafická stránka hry by si zaslúžila poriadny „refresh“. Nechápte ma zle, hra sa vyvíja aj po grafickej stránke, no stále je to oproti moderným RPG značne pozadu.

Ako by vyzeral Word of Warcraft v modernej grafike? Určite nie som jediný, ktorý si kladie túto otázku. Na moje prekvapenie však komunita tejto požiadavke nezostáva nič dlžná. A veľký fanúšik hry, Youtuber s nickom Daniel L, sa rozhodol prerenderovať určitú oblasť z hry za pomoci moderného Unreal Engine 4. A výsledok je famózny! No veď posúďte sami.

Videoukážka pojednáva o lokalite Westfall. Hráč vstupuje od Elwynn Forest, a teda hneď po vstupe do lokality zočí Westfall v plnom full HD rozlíšení (1080p) pri 60 snímkoch za sekundu. Dynamický pohyb stromov či trávy vyzerá skutočne pôsobivo. Taktiež sa Daniel pochlapil a do renderu zapojil aj striedanie dňa a noci, čo značne umocňuje zážitok.

Podľa slov samotného autora bolo toto dielo vytvorené za pomoci textúr z Unreal dema, pričom samotné textúry boli vytiahnuté priamo z hry World of Warcraft.

Nás teší, že samotná komunita okolo WoW nespí, a aj napriek dlhoročnému presvedčeniu Blizzardu, že graficky vyzerá hra stále dobre, Daniel dokázal, že stále je čo vylepšovať. Ako by sa Vám páčil WoW v novej grafike? Myslíte, že nastal už čas na kompletný grafický rework?

 

Komentuj!