Register

A password will be e-mailed to you.

Väčšina dnešných strielačiek opúšťa prostredie klasických svetových vojen a boje v týchto hrách majú omnoho modernejší až futuristický nádych. Hráči však pociťujú určitú dieru a zároveň prázdno na trhu, ktorú vytvorili tieto hry a pomaly, ale isto sa vytvára nepriamy dopyt na hry, ako bolo napríklad Call of Duty 2.

Od hier, ako je Battlefield a Call of Duty, však nemôžeme v blízkej budúcnosti očakávať takto radikálnu zmenu v scenérií a tak sa budeme musieť spoľahnúť na jednu už pomaly desať rokov starú hernú sériu.

Nejedná sa o žiadnu inú hru, než Brothers in Arms. Brothers in Arms: Road to Hill 30, zožalo v roku 2005 priemerné hodnotenie vo výške 87%, pričom sa jednalo o veľmi kvalitný titul, ktorý skoro zatienil ešte vtedy nerozbehnutú značku Call of Duty.

Brothers-in-Arms-Hells-Highway-PC1

Ako sa vraví, “keď neprší, aspoň kvapká” a okolo hernej série Brothers in Arms tie kvapky naozaj začali padať!

Gearbox, respektíve Randy Pitchford, sa nedávno vyjadril k téme novej BIA hry a vyvrátil dohady o tom, že by sa chceli hernej série zbaviť a nepokračovať v nej. Dodal však, že určité veci musia byť najskôr vydiskutované predtým, než sa do novej hry pustia na plné obrátky.

“Môj osobný názor ohľadom novej Brothers in Arms hry spočíva v zachovaní čo najväčšej autentickosti. Mám zároveň pocit, že v sfére fikcie a samotnej vojnovej histórie o ktorú sa opiera naša séria, je ešte veľa zdrojov a informácií, ktoré môžu byť použité na vytvorenie kvalitného pokračovania. Trávim veľmi veľa času premýšľaním o týchto veciach.”

maxresdefault (2)

Pitchford tiež naznačil, že bude potrebné, aby sa rôzne tretie strany a partneri zapojili do znovuvzkriesenia klasických “World War II” strielačiek. Ak sa toto stane, Gearbox bude viac než pripravený na štart vývoja novej hry z tohto prostredia.

“V Gearboxe sme blízko vzkriesenia tejto tématiky, avšak ešte nás čaká celkom dlhá cesta, kým dorazíme do tohto štádia. Keď tento ťažký úsek prekročíme, budeme môcť začať s vývojom na plné obrátky a po prekročení tohto miľníka príde za dáky čas aj oznámenie novej hry. Berte to zatiaľ tak, že sme len vo fáze dohadov a myšlienok, takže nič nie je isté.”

Zatiaľ čo budeme čakať na novú Brothers in Arms hru, nie je od veci si pripomenúť trilógiu, ktorú sme od Gearboxu zatiaľ dostali. Boli to všetko kvalitné hry, ktoré sa oplatí aj po rokoch oprášiť a pripomenúť si, za čo všetko museli ľudia v tej dobe bojovať, aby nám priniesli tieto časy relatívneho mieru.

 

Zdroj: PCGamer, Vlastný.

Komentuj!