Register

A password will be e-mailed to you.

Rocket League. To je názov titulu aktuálne valcujúceho svet PC aj PS4. Z krátkeho popisu hry by nejeden hráč mohol povedať, že čo už môže byť zábavné na autíčkach na ovládenie, súperiacich medzi sebou vo futbale. Priatelia, ako to už býva, opak je pravdou (teraz nemyslím toho rapera).
Rocket League je až neskutočne zábavná hra a odporúčam ju skúsiť každému, kto má tú možnosť. PC hráči svojich 20EUR za nákup RL na Steame určite nebudú ľutovať. To platí aj pre PS4 hráčov, avšak tí majú výhodu. V prípade, že máte predplatené Playstation Plus, hru môžte z Playstation Store stiahnuť úplne zdarma.

Rocket League zatiaľ nie je dostupný pre Xbox One, pričom vývojári z Psyonix ani nepotvrdili, že hra bude dostupná pre túto platformu. Psyonix však vraj nie sú nijako platformovo zazmluvnení, takže logicky by hra mala výjsť aj pre Xbox, ale to zatiaľ nebolo oficiálne potvrdené. Panujú reči, že Psyonix sú si dosť blízki so Sony, čo potvrdil svojimi vyhláseniami aj šéf Psyonix, Dave Hagewood: “Uvoľnenie Rocket League zdarma pre Playstation Plus bol pre nás zaujímavý príbeh. Keď nám veľké mená zo Sony navrhli spoluprácu, ihneď sme vedeli, že je to skvelý plán. V tej dobe sme netušili, či bude Rocket League aspoň tak úspešný, aby sa nám vynaložená energia a zdroje na vývoj vrátili. Spolupráca so Sony bola spôsob, ako našu prácu predstaviť širokej verejnosti. Vždy sme vedeli, že Rocket League bude veľká záležitosť, pokiaľ ju dáme možnosť odskúšať dostatočnému množstvu ľudi,” nechal sa počuť Hagewood.

“Následne prišla Beta verzia,” pokračuje Hagewood. “Beta spôsobila neskutočný hype okolo RL, ktorý sme vôbec nečakali. Boli sme pevne rozhodnutí hru vydať ako klasický release, teda nie zdarma na Playstation Plus. Do toho ale zasiahla Sony s tým, ako veľmi ju chcú ponúknuť svojim zákazníkom bezplatne. Stanovili nám za to neodmietnuteľnú ponuku aj na propagáciu hry.”

0ad3a1f33b1436202217Hlava štúdia Psyonix v rozhovore ďakuje všetkým podporovateľom, ktorí si hru zakúpili cez Steam, PS4, prípadne kúpili Rocket League soundtrack. Jedným dychom dodáva, že RL oblečenie a reklamné predmety pre skalných fanúšikov budú tiež dostupné čoskoro.

Počiatočný úspech RL bol taký nečakaný, až z toho boli servery preťažené natoľko, že pár týždňov takmer nebolo možné hrať multiplayer na PS4. Problémy s pripojením by už mali byť, dúfajme, zažehnané.

Tak hráči, pokiaľ vám bude mama hovoriť, že je vonku pekne a máte sa ísť naháňať za loptou, Rocket League je jasná voľba. Na záver si pozrite top akcie, zaznamenané ešte v Beta komunite. Športu zdar!

Komentuj!