Register

A password will be e-mailed to you.

Chlapci v Bethesde majú poriadny dôvod na radosť. Podľa údajov firmy SuperData totiž ich mobilná hra Fallout Shelter zarobila za prvé dva týždne od vydania vyše 5 miliónov dolárov.

Fallout Shelter pritom nebol primárne vytvorený za účelom zisku. Hra mala byť skôr marketingovou pomôckou pre Fallout 4, ktorý má prísť na trh v novembri. Navyše je úplne zdarma, takže všetok zisk pochádza z mikrotranzakcií. Zároveň nejde o klasické pay-to-win mikrotranzakcie, ako je pri mobilných hrách pomerne bežné. Jediná vec, ktorú si v hre môžete za reálne peniaze kúpiť, sú tzv. Lunch boxy, v ktorých síce môžete nájsť niektoré predmety alebo postavy, ale nijak výrazne vás oproti iným hráčom nezvýhodňujú a získať ich môžete aj samotným hraním.

Bethesda sa o mesiac môže tešiť na ešte väčšie zisky, keďže v auguste bude hra zverejnená aj pre Android. Doteraz bola dostupná iba pre iOS, z čoho majú v Apple samozrejme tiež veľkú radosť, keďže z každej tranzakcie si berú 30% podiel.

Každopádne sa Bethesde podarilo zabiť dve muchy jednou ranou – Fallout Shelter je skvelým promom pre Fallout 4 a zároveň tvorcom zarába poriadne peniaze, čo zrejme ani sami nečakali.

Viac o hre Fallout Shelter sa môžete dočítať v našej nedávnej recenzii.

Komentuj!