Register

A password will be e-mailed to you.

Preplesknúť nový Star Wars Battlefront mejkapom starého známeho Battlefieldu by bolo to najľahšie riešenie. DICE sa však snaží prekopať poznatky získané zo spomínaného Battlefieldu a modernizovať ich v prichádzajúcom Battlefronte.

Väčšina z nás berie určité mechanizmy v strieľačkách ako bežnú súčasť ich hry a nezamýšla sa nad tým, že už veľa krát predtým boli tieto funkcie skopírované a neinovované. Battlefront však nechce ísť týmto smerom a pôjde vlastnou cestou.

Nedostanete skupiny na mieru prispôsobených vojakov na výber, ako tomu bolo v Battlefielde. Dokonca budete po mapách behať rozžiarený, ako salónky v decembrovom slnečnom svite, pretože budete zbierať žiariace levitujúce “power-upy” (sily).

32bysqv

Ak ste boli zvyknutí z iných hier na predvytvorené skupiny vojakov, ako je napríklad “Sniper” alebo “Support”, v Battlefronte je všetko riešené pomocou takzvaných “Star Cards” (Hviezdnych kariet). Tieto karty si budete môcť usporiadať do celku, ktorý bude tvoriť základ vašich nadštandardných schopností. Sigurlína Ingvarsdottir, producentka hry vysvetľuje.

“V hre nemáme žiadne skupiny vojakov. Máme však hviezdne karty, ktoré budete odomykať vaším postupom v hre.”

Na obrázkoch, alebo dokonca aj v oficiálnych aj tých neoficiálnych videách (ak ste boli dostatočne rýchli), ste mohli vidieť napríklad Jet-Packy. Jet-Pack je príklad jednej z hviezdnych kariet. V podstate váš energický štít, granátky, spomínaný jet-pack, všetky tieto karty môžete kombinovať do podoby, o ktorej si budete myslieť, že je práve tá, ktorá vám pomôže vyhrať začatý boj.

7p0rd9

“Toto je spôsob, akým si vytvoríte vlastnú skupinu vojakov, s ktorými budete následne bojovať.”

Počas hrania budete zbierať “Power-upy”, vďaka ktorým obdržíte určité výnimočné schopnosti. Príklad Power-Upu môže byť špeciálna zbraň, ako je napríklad schopnosť zavolať vzdušný nálet. Jednou z takýchto síl môže byť aj možnosť ovládať X-wing, Tie-Fighter alebo dokonca samotné AT-ST alebo väčšie AT-AT. Vďaka týmto silám, rozhádzaným po celej mape, budete môcť ovládať aj ikonických hrdinov, ako je Luke Skywalker, alebo zlosynov, Darth Vadera a Boba Fetta. Samozrejme, niektoré z týchto síl sa budú na mapách objavovať iba po splnení špecifikých podmienok a nebude samozrejmosť, že sa vždy objavia.

Jednou z veľmi zaujímavých noviniek je “Partner System”. V Battlefielde, ktorý tu omielame už dáku chvílku, ste mali “Squady”, tzn. držustvá, do ktorých ste si mohli narvať 5 ľudí a vytvorili ste si tak vlastnú malú údernú jednotku. V Battlefronte a novom “Partnerskom systéme” si môžete k sebe pridať jedného hráča, na ktorom sa môžete “narodiť” ak vás zabijú. Tohoto hráča uvidíte vždy, to znamená, že ho uvidíte aj cez terén, aby ste vždy vedeli, kde sa nachádza.

28lprno

Sigurlína pokračuje “Naozaj cool vec je, že s takýmto hráčom môžete zdieľať vaše odomknuté sily. Ak máte určitú skupinu hviezdnych kariet a váš spoluhráč má zasa inú skupinu kariet, môžete si ich medzi sebou vymieňat.”

“Tento systém ponúka hneď niekoľko zaujímavých výhod. Povedzme, že máte kamaráta, ktorý je na tom rovnako ako vy, čo sa týka počtu kariet. Môžete tým pádom vytvoriť určité dynamické duo, ktoré bude veľmi rýchlo napredovať. Vzniká tu aj opačná situácia, kedy máte kamaráta, ktorý zatiaľ s hrou iba začína. Vy, ako držiteľ pokročilejších kariet, mu môžte karty “požičať” a váš kamárat takýmto spôsobom uvidí niektoré “cool” funkcie hry, ku ktorým by sa prebojovával niekoľko hodín. V podstate kamarátom poskytnete takú širšiu ochutnávku toho, čo môžu v hre získať.”

49nK_adGQki8

Žiadne predvytvorené skupiny vojakov, zdielateľné hviedzne karty a rôzne sily porozhadzované po celej mape, sú celkom príjemným osviežením zaužívanej predlohy všetkých ostatných multiplayerových strielačiek.

Jedna informácia na samotný záver, ktorú dodáva Sigurlína je, že budete môcť zamieriť so zbraňami na takzvaný “Iron Sight“. Ale iba so zbraňami, ktoré budú mať “Scope” (Teleskopické mieritko do diaľky).

Vyzerá to tak, že nový Star Wars Battlefront bude takým arkádovejším oživením pre online strielačky, čo však nie je na škodu. Ak chceme dačo “vážnejšie”, máme tu na to určené iné hry.

Ja sa osobne celkom teším. A čo vy?

 

Zdroj: Gamesradar, Vlastný.

 

Komentuj!