Register

A password will be e-mailed to you.

Zaujíma vás ako by vyzerala hra Mirror’s Edge v skutočnom svete? Londýnsky freerunner Claudiu Voicu sa rozhodol predviesť vám to v takmer 5 minútovom videu, ktoré zverejnil na svojom blogu.

Video je inšpirované prichádzajúcou hrou Mirror’s Edge Catalyst, ktorej luxusnú zberateľskú edíciu sme vám predstavili včera. Natáčané bolo GoPro kamerou a miestami je na nerozoznanie od hry. „Vo voľnom čase rád experimentujem a tento projekt mi dal na to príležitosť. Snažil som sa pri ňom držať hry čo najvernejšie – napodobniť laná, helikoptéry a lokácie čo najlepšie, ako to rozpočet dovolí,“ povedal Claudiu. „Trailer z E3 síce neprezradil veľa podrobností o hre, ale pokúsil som sa zakomponovať aj nejaké bojové prvky.“

Vo videu vystupuje viacero elitných freerunnerov, pričom každý natáčal scény, ktoré najviac vyhovujú jeho štýlu. Natáčanie ale nebolo také jednoduché. „Život v Anglicku je sústavný boj s počasím. Potreba jasnej oblohy a suchých lokácií bola jednou z hlavných príčin toho, že natáčanie trvalo tak dlho – presne 8 mesiacov,“ píše autor.

Napriek tomu, že niektoré kúsky vyzerajú naozaj extrémne, natáčanie vraj bolo zábavné a bezpečné a došlo pri ňom iba k jednému menšiemu zraneniu.

Komentuj!