Register

A password will be e-mailed to you.

Felix Kjellberg a.k.a PewDiePie zarobil za rok 2014 63 miliónov SEK (cca 7,5 milióna dolárov). Aspoň to vyplýva z jeho účtovných dokumentov.

Podľa švédskych novín Expressen si tak Kjeilbergova spoločnosť Pewdiepie Productions AB značne polepšila oproti rokom 2013(29, 6 milióna  SEK) a 2012(7,2 miliónov SEK). V súčasnej dobe má hlavný kanál necelých 38 miliónov odoberateľov a generuje viac ako 4 milióny dolárov ročne iba z reklamy.

V roku 2014 PewDiePie povedal, že jeho videá sú navrhované tak, aby podporovali vývojárov k tvoreniu hier, ktoré nie sú iba na hranie samotné, ale sú rovnako zábavné aj pri sledovaní iného človeka počas hrania.

“Je skvelé mať tento druh vplyvu, ale zároveň je to trochu desivé,” povedal Kjellberg.

pewdiepie

Podľa Kjellberga, pôvodný názov jeho Youtube účtu bol iba Pewdie (“Pew” ako zvuk laserovej pištole a “Die” ako smrť), ale po tom, čo stratil heslo k účtu musel prísť s novým menom, a tak dokončil slávnu rýmovačku slovom Pie(koláč). Taktiež dodáva, že jeho popularita na YouTube je trochu znepokojujúca. “Momentálne som ja stredobodom celého Youtube, čo mi prináša žiaru reflektorov, ale na druhej strane aj množstvo otázok ako: Prečo je taký úspešný? Oveľa radšej by som mal napríklad iba 5 miliónov odoberateľov.”

My mu to samozrejme neveríme, pretože každý by chcel zarábať milióny natáčaním sa. Jedným dychom ale treba dodať, že PewDiePie robí kvalitnú prácu a určuje globálny trend. Už teraz je jasné, že známy Švéd je jedným z priekopníkov Youtube “let’s play gamingu”, ktoré začína byť mega populárne aj v našich končinách.

Komentuj!