Register

A password will be e-mailed to you.

Ak ste v minulosti prišli o dáky predmet vo výmennom Steam obchode, mohli ste sa obrátiť na Valve s prosbou o vrátenie daného predmetu. Táto skutočnosť však už je iba minulosťou.

1

Valve sa momentálne rozhodlo zmeniť pravidlá výmenného obchodu, pričom argumentuje tým, že by ste mali byť schopný odhaliť podvodníka, ktorý vás chce očividne okradnúť.

“Sympatizujeme s hráčmi, ktorí naletia podvodníkom, no Steam poskytuje dostatok informácií k tomu, aby ste vedeli, kto je dôveryhodný predajca a s kým by ste obchodovať nemali.”

Zmeny v pravidlách výmenného obchodu si môžete prečítať tu.

“Všetkým nekalým obchodníkom sa dá bezpečne vyhnúť.”

Valve pravdepodobne muselo vyčleniť priveľké množstvo zamestnancov zákaznickej podpory na riešenie takýchto požiadaviek, aby overili každú požiadavku hráčov, ktorí boli “okradnutí”.

Tým, že Valve vrátilo hráčom predmety, ktoré si už dávnejšie kúpili, nepriamo ovplyvňovali hodnotu daného predmetu na “trhu”.

“Naša komunita prirodzene pridelí predmetu určitú hodnotu, ktorá je “vypočítaná” z úrovne vzácnosti daného predmetu.”

“Ak však začneme trh zaplavovať už raz zakúpenými predmetmi, ktoré navrátime znova do obehu, samotná hodnota pôvodneho predmetu bude ovplynená a tým bude celý trh upadať.”

87197aNa Valve Q&A stránke (otázky a odpovede) môžete nájsť vyše dva tucty príkladov, ako vyzerá taký podvod a ako sa im môžete v podstate vyhnúť.

Milí čitatelia, dávajte si teda pozor ak “trejdujete” na Steame. Ak si nieste istý, či sa jedná o podvod, radšej si prečítajte oficiálne informácie od Valve, ktoré sme vyššie uviedli.

Možno tak aspom nebudete preklínať Gabe Newella ak stratíte vami novo “vykraftenú” čiapočku s ornamentami rotačných guľometov v pofidérnom obchode s Ju Lian Schengom z druhej strany zemegule.

 

Zdroj: Eurogamer, Vlastný.

Komentuj!