Register

A password will be e-mailed to you.

Vraciame sa k vám milí čitatelia, aby sme vám zvästovali ďalšie správy z tejto hlbokej studnice rozbitých hier.

Poučenie ešte pred tým, ako sa pustíme do článku samotného znie následovne. “Ak pracujete na produkte, do ktorého investujete roky, milióny, krv, inteligenciu a v neposlednom rade ďalšie milióny a milióny a chcete, aby ste tento produkt úspešne predali zákaznikovi, pretože len o toho v konečnom dôsledku ide, rozhodne si neberte príklad od herného štúdia Rocksteady a ich vydavateľa, “OOO, veľkého Warner Bros.(a)”.

Predstavte si, že pred vami stojí Jožko, Ferko a Karolko. Jožko má rád červenú, Ferko zelenú a Karolko žltú. Jožko od vás dostane jeho obľúbenú červenú farbu, takže je šťastný a s úškrnom na jeho tučnej tvári vám podáva ťažko zarobené peniažky.

Ferko a zelená farba idú v jeho živote krok čo krok spolu a majú sa radi. Vy ale Ferkovi podstrčíte fialovú farbu a budete sa tváriť, že vlastne fialová je skoro ako zelená, len je trošku tmavšia a zároveň taká zženštilá. Čo na to Ferko? Dva krát šťastný nebude, no kedže máte šťastie a Ferko je vlastne skrytý tranzvestita, jeho ženská polovička sa ozvala a peniaze vám už nedá s takým úškrnom ako Jožko, každopádne, stále vám ích dá a v temnom kútiku sa bude hrajkať z jeho novo obľúbenou fialovou.

Teraz prichádza na rad Karolko. Už vopred viete, že Karolko chce žltú farbu a chce len žltú a žltú farbu. Kedže ste však vynaložili všetky vaše peniaze a čas na to, aby ste Jožkovi dali jeho červenú a Ferkovi jeho zelenú teda vlastne fialovú “upsíiik” a váš dodávateľ farieb vyčerpal všetky skladové zásoby, ostáva vám jediné, oklamať Karolka. No ako by ste to tak spravili? Samozrejme! Vezmete zo skladu krabicu, na ktorej je napísané “Obsahuje nádherne sýtu žltú farbu” a do krabice dáte niečo ťažké a veľké, najlepšie také veľké ho*no. Na druhý deň prídete ku Karolkovi, odovzdáte mu krabicu, Karolko vám džentlmensky podá peniaze a odchádza stým, že vie čo dostal. Karolko príde domov, otvorí krabicu a v krabici nenájde plechovku od farby, ba ani samotnú farbu, Karolko nájde jedno veľké smradľavé HO.NO!

7db2ee96f9f2a084_badluckbrian (1)

Poučenie je za nami. Z ponaučenia si môžete vziať jediné, nikdy neklamte vášmu zákaznikovi, nikdy! Teraz si môžete v tejto malej rozprávke priradiť k menám našich predstaviteľov, herné platformi a hneď vám bude zrejmé, čo chlapci z Rocksteady vyviedli. Že neviete ku komu akú platformu prideliť? Nevadí! Jožko = PS4. Ferko = Xbox one a Karolko? no skúste HÁDAŤ! Prejdime však k nášmu článku.

Ak by sme si momentálne vzali do rúk slovník cuzích slov a pozreli sa na význam slova “Fiasko”, tak namiesto významu “Totálny neúspech” “Zlyhanie” “Porážka”, by sme mohli v tomto momente zavolať  Slovenské pedagogické nakladateľstvo, aby šmykalo do tlačiarne a nahradili pôvodný význam, novým významom znejúcim “Batman: Arkham Knight”.

Zatiaľ čo slovenskí pedagógovia tlačia nové výtlačky slovníka, Rocksteady, Nvidia a Iron Galaxy, ano toto je to štúdio zodpovedné za rozbitý PC port nového Batmana, pracujú ako šialení na oprave hry samotnej.

Ako popisuje na Twitteri spolu-zakladateľ Rocksteady Sefton Hill.

“Rocksteady pracuje ako šialené na tom, aby opravili nového Batmana. Úplne podporujem to, že Warner Bros. stiahli z predaja PC verziu hry. Naši najlepší programátori pracujú ako šialení na oprave chýb, ako najrýchlejšie sa momentálne dá.”

Nvidia samotná, ktorej sa daný problém z výkonom PC verzie až tak netýka, poskytla Warner Bros.(u) svoje ľudské zdroje, aby pomohli vyladiť spomenuté výkonostné problémy.

2732031-289650_screenshots_2014-11-11_00014

Čo sa na túto celú situáciu dá povedať? Predobjednávanie hier, je rovnako zlé, ako dať na ulici bezdomovcovi držiacemu v rukách čúčo 50€ stým, že si v kútiku duše budete myslieť, že ste mu práve zmenili život.

Veriť v dnešnej dobe reklamným masážiam o tom, ako Nvidia/AMD zakomponovali špeciálne efekty, kedy sa dym bude chovať ako ten naozajsky, naozajský dym, keď cezeň prejdete a preto by ste si mali kúpiť za 400€ ich novú grafickú kartu, ku ktorej dostanete “zadarmo” novú hru, nie je tiež cesta, ktorou vám odporúčame ísť.

Racionálne uvažovanie a sedliacky rozum je váš najlepší priateľ. Počkajte si deň, dva, týždeň po vydaní hry, na ktorú čakáte. Prečítajte si jednu recenziu, druhú, tretiu, desiatu. Pozrite si na youtube videá reklamožrútov. Dajte si dve a dve dokopy. Vyhodnoťte si zozbierané informácie a ak vyzerá byť všetko tak, ako vám tlačili posledné tri mesiace do gebuľky, v kľude si rozbite prasiatko a utekajte do najbližšieho obchodu ako o dušu a užívajte si vašu novo kúpenú hru.

Ak vám však po spočítaní dvoch a dvoch výjde niečo iné ako racionálny výsledok rovnajúci sa štyrom, prasiatko maximálne vyleštite handričkou, napíšte HATE komentár pod dáku diskusiu k danej hre a počkajte si na opravu, ktorá z hry urobí to čo ňou malo pôvodne byť. Verte mi, svet bude hneď krajšie miesto na hranie vašich obľúbených hier.

Komentuj!