Register

A password will be e-mailed to you.

Štúdio DICE LA dnes vypustilo novú verziu Battlefield 4 pre CTE. Ide o test servery kde sa testujú nové mapy, zbrane a zmeny pred tým, ako sa objavia v “ostrej” verzii.

Doposiaľ sa na CTE testovala nová mapa, ktorá bolo navrhnutá s pomocou komunity. Tá by sa mala objaviť v budúcnosti v ostrej verzii hry a to zadarmo. Dnes však jej testovanie dočasne skončilo a na CTE sa objavila nová mapa, remake z hry Battlefield 2, Dragon Valley. Jej testovanie bude prebiehať dva týždne.

Táto mapa bola medzi hráčmi Battlefield 2 veľmi populárna. Ide o jednu z najväčších máp v histórii série Battlefield a bola zameraná na intenzívne a taktické boje zamerané hlavne na boj s vojenskou technikou, ktorej je v rámci nej naozaj veľa. Ide teda o logickú voľbu. Na oficiálnom blogu vývojári upresnili podmienky, ktoré si stanovili pri jej výbere:

  • Mapa ešte nebola prepracovaná do nového Frostbite enginu.
    Mapy, ktoré sa už objavili v BF3 ako napríklad Strike at Karkand(BF2) a Wake Island(BF1942) boli teda vylúčené.
  • Mapa musela byť naozajstnou klasikou zo starších hier zo série.
    Vylúčili teda mapy z Battlefield: Bad Company 1 a 2 a z Battlefield 3
  • Mapa musí byť veľká, zameraná na hru s vozidlami.
  • A v poslednom rade, s vývojármi zhodnotili aká mapa bude najvhodnejšia pre nový engine.

Výber teda padol na Dragon Valley. Okrem toho, že hra bola prepracovaná a vizuálne podstatne vylepšená, vrátia sa aj niektoré herné mechanizmy z Battlefield 2 ako napríklad zničiteľné mosty. Tých je tu vcelku dosť a predstavujú jediný spôsob akým sa ťažká technika dostane k niektorým obsaditeľným bodom. Tých bude na mape okrem neobsaditeľných základní 8.

Kedy však mapa bude v ostrej verzii hry nie je jasné. Osobne očakávam že sa tak stane niekedy na jeseň. Vyskúšať si ju však môžete aj teraz, je však potrebné mať na svojom Origin účte Battlefield 4 a prihlásiť sa do testu na cte.battlelog.com/bf4/. Cez Origin je však potrebné stiahnuť cca 35GB CTE klienta.

Komentuj!