Register

A password will be e-mailed to you.

Vy tomu stále neveríte? Video hry sú populárne, prepracované a dostupné viac ako kedykoľvek predtým, vďaka stále napredujúcej technológií.

Vzostup segmentu nezávislých indie hier a revolúcia gamingu v podobe hier pre smartfóny/tablety sú toho jasným dôkazom. A marihuana? Veď práve preto si klikol na tento článok, alebo…?

Video hry nám prinášajú radosť a nútia nás s úsmevom na perách do nich vrážať každoročne kvantum času a peňazí. Nie vždy je vhodné kombinovať hranie hier a THC, avšak je jasné, že táto kombinácia poskytuje únik od stereotypu bežného života pre milióny ľudí po celom svete. Mnoho z nás je štastnejších v interaktívnom, digitálnom svete hier, s pocitom majstrovstva herného skillu bez akýchkoľvek priamych dôsledkov v reálnom živote.

Video hry sú terapiou a športom zároveň. Poskytujú účinnú katarziu a zábavu. Pre našu generáciu je ťažké predstaviť si život bez nich.

d13210021203416d9749e8a635581b88

Pre masy hráčov je to ako požehnanie – dať si pár práskov z white widow(good shit) a rozstrielať svojich kamarátov v GTA Online. Som jeden z tých, ktorí si v minulosti predobjednali Bioshock Infinite a God of War: Ascension s vedomím, že po ich vložení do PlayStation 3 sa budem ochotne potápať do komplikovaného fantasy sveta,  pričom THC ešte viac pomôže prehĺbiť ilúziu a herný zážítok.

K zhrozeniu mojej frajerky a k mojej veľkej radosti som nalial tisíce hodín do všetkých druhov hier, od Red Dead Redemption a Borderlands 2, až po hry ako je Super Mario Bros, Dragon Age a mnoho ďalších. Neľutujem ani jednu zabitú sekundu(NPC postavu).

V súčasnosti, odkedy je kanabis legálny na rekreačné účely vo viacerých štátoch U.S., začala Američanom zlatá doba, plná možností na skúmanie vzťahu medzi hraním a fajčením marihuany. Magazín The Cannabist zaviedol pre túto tému samostatnú rubriku zvanú „High scores“. To, čo žerie veľkú časť nášho času a peňazí, si nezaslúži byť prehliadané z akýchkoľvek dôvodov. Práve naopak, globálnym trendom je venovať sa tejto tématike čoraz viac, napriek jej kontroverzií najmä v našich konzervatívnych končinách.

Mario-High

Kombinácia vplyvu THC a hier je tak nádherná a dlho trvajúca, že len ťažko ju opísať slovami pre človeka, ktorý to nikdy neskúsil. Rovnako ako THC a filmy, THC a fitness, THC a hudba. Zoznam THC aktivít by mohol pokračovať do nekonečna. „oVPLYVnené“ hranie hier nie je len klasický stereotyp obrazu človeka sediaceho na gauči, v jednej ruke s ovládačom a v druhej s dymiacim bongom(aj keď niekedy to vyzerá presne tak).

Marihuanu a videohry si vychutnávame sediac/ležiac vo svojom voľnom čase s vedomím, že to, čo robíme zrovna neprispieva k zmene sveta. Ale o tom to celé je: hry majú byť zábava, rovnako ako pitie piva a šípky. Ľudia fajčia trávu a hrajú hry od prvých Space Invaders(1978) – a ešte dlhšie ak rátame pinball, hracie automaty a iné arkádovové hry zo starej školy.

V rubrike „High scores“ bude magazín The Cannabist riešiť videohry z pohľadu užívateľa konope a snažiť sa ponoriť hlbšie do vzťahu medzi hraním a fajčením marihuany.

Komentuj!