Register

A password will be e-mailed to you.

Volant Logitech G 920 Driving Force má ručne prešívaný kožený poťah, spätnú väzbu pomocou dvoch motorčekov a pedále (vrátane spojky) vyrobené z ocele.

Spoločnosť Logitech , popredný novátor v oblasti herných periférií, dnes oznámila, že Logitech® G920 Driving Force™, jej prvý pretekársky volant so spätnou väzbou určený pre Xbox One® i pre PC, bude dostupný na jeseň tohto roku. Pre volant Logitech G 920 Driving Force, ktorý je vytvorený pre precíznu jazdu a má dlhú spoľahlivosť, je charakteristická mohutná spätná väzba s dvoma motormi, prevodovka so skrutkovitým mechanizmom potlačujúcim vôľu radenia, ručne obšívaný a kožou obalený poťah volantu a pedále plynu, brzdy a spojky vyrobené z nerezovej ocele. Volant je navyše kompatibilný s doplnkom Driving Force Shifter, čo je šesťstupňová manuálna radiaca páka so spiatočkou po zatlačení, ktorú je možné kúpiť samostatne. Jedná sa o prvý pretekársky volant spoločnosti Logitech určený pre hernú konzolu Xbox One

„Model G920 je volant, po akom volali fanúšikovia Xbox One,“ povedal Ujesh Desai, viceprezident a generálny riaditeľ hernej divízie spoločnosti Logitech. „Vychádzali sme z našej histórie a skúseností z predchádzajúcich generácií pretekárskych volantov, aby sme teraz hráčom na Xbox One ponúkli zážitok, ktorý ich skutočne pohltí. Ja sám sa nemôžem dočkať, až si s naším novým volantom zahrám Forza Motorsport 6.“

„Je to skvelá správa pre všetkých priaznivcov závodných hier na Xbox One, ktorí v minulosti používali volanty značky Logitech a žiadali ich aj pre tento systém,“ povedal James Hunter, riaditeľ obchodu a stratégie divízie Xbox Accessories. „Až bude tento rok na jeseň uvedený titul Forza Motorsport 6, nadšenci do pretekania budú mať príležitosť plne sa ponoriť do hry vďaka pretekárskemu volantu Logitech G920 Driving Force.“

Realistická spätná väzba

Volant Logitech G920 Driving Force vďaka spätnej väzbe, ktorú zabezpečujú dva motory, verne simuluje pocity pri presune ťažiska vášho auta, reálne podmienky na trati alebo opotrebenie pneumatík, takže môžete vycítiť pretáčanie alebo nedotáčavosť vozidla, stratu záberu kolies a mnohé ďalšie aspekty. Využitie skrutkovitého mechanizmu radenia rýchlostí, ktorý je vytvorený podľa mechanizmov používaných v prevodovkách skutočných áut, vám poskytne výnimočne hladké, tiché a precízne radenie. Hardvér je navyše skonštruovaný tak, aby eliminoval vôľu riadenia, takže zásahy volantu a pedálov budete mať pod maximálnou kontrolou.

Logitech_G290 (3)

Odolná konštrukcia

Volant Logitech G920 Driving Force je vyrobený tak, aby vydržal dlho – v hriadeli má pevné oceľové ložiská, spoje z eloxovaného hliníku a páčky radenia ako aj pedále sú vyrobené z nerezovej ocele. Poťah z vysoko kvalitnej ručne prešívanej kože dáva volantu Logitech G920 Driving Force vzhľad a pocit ako by ste mali v ruke skutočný volant pretekárskeho vozidla a používateľom zaručuje pohodlnejšie a trvácnejšie používanie. V neposlednom rade, vstavané úchyty a skrutky vám umožnia volant bezpečne prichytiť k stolu alebo závodnému sedadlu, aby boli posunutie, či výkyvy volantu minimálne aj počas agresívnych manévrov.

Ľahký prístup k ovládaniu hier

Bezproblémový prístup k herným ovládačom zaisťuje takzvaný D-Pad, tlačidlá pre konzolu a páčky poloautomatického radenia, ktoré sú prakticky umiestnené na volante Logitech G920 Driving Force.

Pedálová jednotka s citlivou odozvou

Pretekársky volant Logitech G920 Driving Force sa dodáva so samostatnou podlahovou jednotkou s pedálmi, aby ste mohli pohodlne brzdiť, akcelerovať a opätovne pridávať rovnako, ako v skutočnom aute. Navyše vám pri riadení umožňuje udržiavať prirodzenejšiu polohu tela. Odozva brzdového pedálu je nelineárna, čím napodobňuje činnosť brzdových systémov citlivých na tlak zošliapnutia, vďaka čomu máte citlivejšiu odozvu a je presnejší pri brzdení. Volant G920 má navyše samostatnú spojku, aby sa hráči, ktorí si chcú vyskúšať svoje schopnosti, mohli plne vnoriť do možností skutočného pretekania.

Logitech_G290 (8)

Voliteľný doplnok: Driving Force Shifter

Driving Force Shifter je voliteľný doplnok k volantu. Jedná sa o šesťstupňovú manuálnu riadiacu páku so spiatočkou po zatlačení. Príslušenstvo Driving Force Shifter má kvalitnú konštrukciu s odolnou riadiacou pákou a ručne prešívaným koženým krytom hlavy a rúčky riadiacej páky. Vstavané úchytky a skrutkové otvory umožňujú jednotku riadiacej páky Driving Force Shifter pevne uchytiť.

Cena a dostupnosť

Očakáva sa, že závodný volant Logitech G920 Driving Force bude k dispozícii začiatkom októbra 2015 za doporučenú maloobchodnú cenu 399,99 €. Doplnok Driving Force Shifter, šesťstupňová manuálna riadiaca páka so spiatočkou, by podľa očakávaní mala byť k dispozícii ako voliteľné príslušenstvo za odporúčanú maloobchodnú cenu 59,99 €.

Zdroj: Tlačová správa

Komentuj!