Register

A password will be e-mailed to you.

O tom, že príbeh malej Clementine, ktorý započal ešte v roku 2012 s oceňovaným epizodickým titulom The Walking Dead: A Telltale Game Series, dostane poslednú sériu, ktorá zakončí jej príbeh, vieme už nejakú dobu. Autori prisľúbili, že finále dramatického príbehu bude graficky prepracovanejšie, dokonca sa vraj môžeme tešiť aj na nenaskriptované súboje, pričom najnovšie pätnásť minútové gameplay video nám trošku poodhaľuje, ako bude vyzerať výsledný produkt. 

Prvá sezóna herných živých mŕtvych bola jednou z najlepšie hodnotených hier roku 2012, pričom najväčšie ovácie získala za silný emočný príbeh, dramatické pasáže plné quick-time eventov, či výborne vykreslené charaktery hlavných i vedľajších postáv. Druhá sezóna už bola kvalitatívne o niečo slabšia a to isté platí aj pre The Lost Frontier, čo je doposiaľ posledná vydaná séria. Keby sme však pokračovania nazvali zlými titulmi, tak by sme im krivdili. Stále jedná o nadpriemerné počiny, avšak ani jednému sa nepodarilo zaujať svojím príbehom a kvalitami tak, ako príbehu bývalého učiteľa s pochybnou minulosťou, Leeho Everetta, ktorý sa snaží prežiť v post-apokalyptickom a popritom vychovať mladučkú Clementine.

Nové gameplay video nám prezrádza, že Clementine sa vo svojej poslednej sérii zhostí úlohy mentora, keďže sa bude snažiť svoje skúsenosti z prežívania predať malému chlapcovi menom A. J. , ktorý je dobre známy fanúšikom týchto hier. Zatiaľ je zrejmé, že sa vizuálna stránka približuje komiksovému originálu omnoho viac, než napríklad The Lost Frontier. Časť, ktorá nám bola predstavená, je pomerne otvorená, takže sa s najväčšou pravdepodobnosťou môžeme tešiť na to, že tentokrát budeme omnoho viac prehľadávať lokácie a interagovať s predmetmi po vzore napríklad Life is Strange. Nenaskriptované súboje zatiaľ neponúkajú mnoho voľnosti, keďže sa môžete rozhodnúť len medzi okamžitým zabitím a omráčením a následnou ranou do mozgu živej mŕtvoly.

O zmysluplné dialógy zjavne nebude  núdza a už teraz môžeme skonštatovať, že výchova A. J. bude zjavne hlavným cieľom hry, keďže v ukážke mu Clementine predáva rôzne znalosti, ktoré by mal si zapamätať, a ktoré by mohli mať nejaký dopad na vyvrcholenie príbehu. Posledná séria sa zatiaľ javí veľmi dobre, pričom bližšie ju budeme môcť zhodnotiť už 14. augusta, kedy vychádza prvá epizóda a to na PC, PlayStation 4, Xbox One. Hra sa však dostane v priebehu roku aj na Nintendo Switch. Na záver prikladáme ešte teaser z aktuálneho Comic Conu.

https://www.youtube.com/watch?v=RK7XgvCCdPA

Komentuj!