Register

A password will be e-mailed to you.

Budovateľské stratégie, alebo hry silne inšpirované týmto žánrom zažívajú v dnešnej dobe renesanciu. Stačí spomenúť aj u nás kladne prijatú stratégiu Northgrad, alebo veľmi úspešnú pixelartovú farmársku hru Stardew Valley. A práve úspech Stardew Valley bol najväčšou inšpiráciou pre vývojárske štúdio Lazy Bear Games pri tvorbe ich titulu Graveyard Keeper.

Graveyard Keeper by nás mal podľa slov vývojárov naopak zaujať najmä neobvyklou dávkou čierneho humoru. Namiesto obligátneho zvelebovania našej farmy a polí, sa totiž v Graveyard Keeper budeme starať o stredoveký cintorín. Nepôjde len o samotné pochovávanie mŕtvych do upravených hrobov, ale dôraz je kladený najmä na rôzne vedľajšie a veľmi neobvyklé aktivity. V hre budeme môcť napríklad predávať nebožtíkov pre lekárske účely, vyrábať predmety z kusov mŕtvol, alebo dokonca usporiadať veselý festival upaľovania čarodejníc zaživa.

Hrubý cynizmus a čierny humor tak má byť hlavným lákadlom na kúpu tohto pozoruhodného titulu. V propagačných oznámeniach sa dokonca autori pýtajú: “je skutočne potrebné kupovať drahé mäso v obchode, keď máte plnú márnicu ešte nepochovaných a chladených nebožtíkov?”

Podarí sa hre dosiahnuť podobný úspech ako mal Stardew Valley? To sa dozvieme už čoskoro, pretože vydania plnej verzie sa dočkáme už 15. augusta 2018.

Komentuj!