Register

A password will be e-mailed to you.

Adventúrna séria Asterix & Obelix XXL s dvoma galskými bitkármi v hlavnej úlohe sa v minulosti tešila výborným hráčskym hodnoteniam, hoci verdikty kritikov boli skôr priemernejšie. Značka sa zatiaľ dočkala dvoch titulov, pričom ten posledný, ktorý niesol názov Mission Las Vegum vyšiel ešte v roku 2006. Čoskoro sa však fanúšikovia dočkajú úplne nového titulu, ako aj jednej remasterovanej verzie. 

Hrateľnosť oboch titulov bola v podstate úplne identická. Prechádzali ste otvorenejšími levelmi, miestami bolo nutnosťou skákaním prekonať nejaké prekážky, či vyriešiť logickú hádanku. Najväčší priestor dostali, pochopiteľne, bitky so všadeprítomnými rímskymi vojakmi, ikonické pre komiksovú sériu, ktorou sú inšpirované oba doposiaľ vydané tituly. Francúzski autori z vývojárskeho štúdia Étranges Libellules vložili do oboch dielov množstvo odkazov na iné videoherné legendy. Preto sa niektorí protivníci podobali na platformovú Nintendo legendu menom Mario, iné zasa na archeologičku Laru Croft alebo žrúta ovocia Pac-Mana.

Podľa najnovších informácii to vyzerá tak, že táto nezvyčajná bitkárska dvojica sa dočká nového titulu. Malo by sa pritom jednať o pokračovanie XXL série, konkrétne pôjde o plnohodnotný tretí diel. Ten by sa mal opäť inšpirovať klasickými komiksovými príbehmi. O hrateľnosti sme sa takmer nič nedozvedeli, vlastne len to, že sa do nového dobrodružstva budeme môcť pustiť úplne sami alebo v kooperácii s kamarátom. Ešte pred vydaním novej hry sa však fanúšikovia série dočkajú remastrovaného druhého dielu. Ten je už bližšie ako si myslíte, pretože vyjde ešte tento rok, konkrétne 29. novembra 2018. Na klasické dobrodružstvo vo vynovenom grafickom kabátiku sa môžu tešiť majitelia osobných počítačov, konzol PlayStation 4, Xbox One a dokonca aj Nintenda Switch.

Komentuj!