Register

A password will be e-mailed to you.

Dead Island od Poľského štúdia Technland prišiel v dobe keď vrcholila zombie mánia a zožal medzi hernou obcou celkom solídny úspech. Po úspechu prišlo, samozrejme, oznámenie Dead Island 2, no to sa udialo ešte v roku 2014. Prešli 4 roky a hráči sa zmierili s tým, že pokračovanie je zrejme mŕtve. Je však tomu skutočne tak?

V poslednom čase sme toho o Dead Island 2 veľa nepočuli, akurát vlani vydavateľ Deep Silver zopakoval, že hra je stále vo vývoji. Pokračovanie úspešného titulu sa nám ešte v roku 2014 predstavilo pekným odľahčeným trailerom, no finálny produkt nakoniec neprišiel, respektíve Techland sa nakoniec sústredil na inú zombie hru – Dying Light. Tá pokračovala v nastolenom úspešnom trende, pričom na E3 2018 sa odprezentovalo aj pokračovanie s názvom Dying Light 2. Hoci vydavateľ Deep Silver pôvodne priradil Dead Island 2 štúdiu Yager Development, tí boli nakoniec z projektu stiahnutí a vo vývoji pokračovalo Sumo Digital. Podľa dostupných informácií sa vývoj každopádne hýbe dopredu, no zrejme nie dostatočným tempom.

Fanúšikov značky by mohol potešiť aspoň spin-off Dead Island: Survivors, ten však bol vydaný len na mobilné zariadenia. No už len samotné vydanie spin-offu vyvolalo vlnu otázok ohľadom regulérneho pokračovania, čo nakoniec vyústilo do oznámenia, že Dead Island 2 stále žije – potvrdil to oficiálny Twitter účet Dead Island.

Bohužiaľ, to je však asi všetko čo o hre vieme. Na ďalšie otázky fanúšikov už prišli len vyhýbavé odpovede. Vyzerá to, že projektu ublížila odlišná vízia štúdií Yager Development, a Deep Silver, ktorí mali trochu inú predstavu o smerovaní značky. To z hľadiska vývoja nikdy neveští nič dobré a zmeny vývojárov tomu nepomáhajú. Techland má každopádne plné ruky práce s novým projektom a tak zrejme nehrozí aby sa vrátili k svojej zombie prvotine.

Komentuj!