Register

A password will be e-mailed to you.

Zombie titul Dying Light je vám iste dobre známy, keďže sme sa mu svojho času venovali aj v recenziách pôvodnej hry, či rozšírenej verzie. Preto iste viacerých z vás zaujalo predstavenie pokračovania tohto titulu pod názvom Dying Light 2, ktoré sme priniesli v rámci našich článkov s E3. Teraz však už nastal čas pre samotných vývojárov, aby trochu viac poodhalili aspekty svojho najnovšieho počinu.

Štúdio Techland bolo pôvodne iba malou distribútorskou firmou z poľského mesta Vratislav, ktorá vznikla ešte v roku 1991. Až postupne sa z neho stalo veľké vývojárske štúdio majúce v súčasnosti údajne vyše 200 zamestnancov. Prvýkrát sa ako vývojárske štúdio prezentovalo futuristickou pretekárskou hrou Crime Cities z roku 2000, nasledované akčným titulom Chrome (2003). Po pretekárskych tituloch Xpand Rally, Xpand Rally Xtreme a GTI Racing sa asi najvýraznejšie presadilo hrou Call of Juarez, ktorá ako jedna z prvých obsahovala podporu DirectX 10. Vzostup štúdia pokračoval, keďže ešte úspešnejším titulom bola zombie hra Dead Island (2011), nasledovaná ešte prepracovanejším titulom Dying Light (2015).

Keďže značka Dying Light sa ujala, nie je žiadnym prekvapením, že najnovším počinom štúdia bude práve Dying Light 2, ktorý ju má zase posunúť o ďalší krok vpred. Už na spomínanej prezentácii, ktorú viedol legendárny herný dizajnér Chris Avellone, sa upozorňovalo, že po prvý raz v tomto žánri ide o titul, kde budú výraznú úlohu hrať voľby, ktoré učiníte. Rozhodnutia by mali ovplyvňovať celý herný svet a morálku ľudí, takže pôjde zrejme hlavný prvok, ktorým sa má Dying Light 2 odlišovať od podobných titulov. Po veľkolepých vyhláseniach na E3 logicky museli nasledovať aj gameplay zábery, dokazujúce, že vývojári nemlátia prázdnu slamu. A práve takéto video vám ponúkame. V ňom vidíte práve ukážku dopadu volieb na hru v tamojšom otvorenom svete. Video, komentované priamo jedným z vývojárov je navyše opatrené českými titulkami.

 

Komentuj!