Register

A password will be e-mailed to you.

Vydavateľská spoločnosť  Focus Home Interactive prezentovala na E3 zaujímavý titul zasadený do stredoveku s názvom A Plague Tale: Innocence. Podľa vyjadrenia francúzskych vývojárov z Asobo Studio má ísť o adventúru so stealth prvkami, ktorá sa ale nebude brániť ani jemným fantasy prvkom.

Píše sa rok 1349 a po celej Európe doslova vystrája takzvaná čierna smrť, teda morová epidémia, ktorá zabíja všetkých bez rozdielu: chudobných, či bohatých, kráľov, či sedliakov. Náboženskí fanatici z radov inkvizície zúrivo hľadajú obetných baránkov, ktorých hriechmi by ospravedlnili túto katastrofu. Medzi prenasledovaných patrí aj dievča Amicia ktorá sa spolu so svojim mladším bratom Hugom snaží uniknúť tomuto prenasledovaniu. S touto dvojicou tak musíte unikať cez morom zničené dediny plné krýs a na svojej ceste sa snažiť zachrániť ďalšie nevinné siroty.

Keďže deti sa, pochopiteľne, príliš nedokážu  oháňať mečom, ich kľúčovým nástrojom bude fakľa, teda svetlo. Hra v tomto smere ponúka zaujímavú dilemu, keďže svetlo je životne dôležitý nástroj ochrany pred krysami, ale zároveň vás vďaka nemu oveľa lepšie uvidia aj vaši prenasledovatelia. Na druhej strane, krysy môžete využiť aj proti svojim nepriateľom a keď im zhasnete svetlo, môžete si byť istý, že vďaka vyhladovaným krysám sa dostanú do veľkých problémov.

Spoločnosť Focus Home Interactive však na E3 zatiaľ neuviedla presný dátum vydania.  V novej správe je len neurčito uvedené, že hra sa dostane na pulty obchodov až na budúci rok a bude vydaná na platformách PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Komentuj!