Register

A password will be e-mailed to you.

Minulý rok počas The Game Awards 2017 bola svetu predstavená akčná hra World War Z od štúdia Saber Interactive. Od tej doby sme o hre veľa nepočuli, avšak na tohtoročnej E3 bola možnosť vidieť titul priamo v akcii. Z prvých záberov hra vyzerá prekvapivo dobre, ak teda obľubujete tento žáner. Ak máte chuť pozrieť si boj proti horde zombíkov, určite neprehliadnite prvé gameplay video priložené nižšie.

Ak si hovoríte, že hra World War Z je na trhu už niekoľko rokov, máte pravdu. V roku 2013 totiž vyšiel mobilný titul s rovnakým názvom od štúdia Phosphor Games. To nás však nemusí veľmi zaujímať, keďže spomínaný titul nezaznamenal žiaden väčší úspech. Tento názov je omnoho dôležitejší v spojení s knihou, respektíve úspešnou filmovou adaptáciou s Bradom Pittom v hlavnej úlohe, z ktorej nakoniec vzíde aj samotná hra. Po dlhom mlčaní zo strany autorov sme sa na E3 2018 dočkali vôbec prvých gameplay záberov, ktoré vyzerajú ako mix The Division a Days Gone.

Musíme sa priznať, od hry sme nečakali veľa, no nové zábery naznačujú, že by nemuselo ísť o úplne márny pokus. Dôveru v kvality titulu však nahlodáva skutočnosť, že vývojári zo štúdia Saber Interactive zatiaľ nemajú na svojom konte titul, ktorý by svojou kvalitou vyrazil dych. Azda najkvalitnejší počin z ich produkcie je first-person strieľačka TimeShift, ktorá si vyslúžila priemer hodnotení 71%. Na druhej strane tu však máme i R.I.P.D. The Game, adaptáciu filmu, ktorá sa na Metacritic pohybuje v naozaj nízkych číslach. Priemer hodnotení 26% v prípade PC verzie hovorí za všetko. Aby sme však autorom nekrivdili, väčšinou sa hodnotenia ich hier pohybujú v nadpriemere, tak snáď tento raz príjemne prekvapia. Vydanie World War Z je zatiaľ stále plánované na tento rok pre PC, PlayStation 4 a Xbox One, avšak na konkrétny dátum si ešte budeme musieť počkať.

Komentuj!