Register

A password will be e-mailed to you.

Iba málokto nepozná české štúdio Bohemia Software. To má na svojom konte hry ako Operation Flashpoint, sériu ARMA, či survival DayZ. Posledný menovaný je síce stále v early access prístupe, no štúdio nezaháľa a odhaľuje svoju novinku Vigor.

Pražské štúdio iba niekoľko dní pred výstavou E3 začalo teasovať nový projekt, na ktorom pracujú. Twitter účet Bohemie prezrádzal, že hra dorazí na Xbox a odhalená bude 11. júna 2018. Všimnúť sme si mohli i nôž, pištoľ či náboje do brokovnice, takže sa ihneď rozprúdili debaty o tom, čo vlastne tento počin bude zač. Teraz v tom už máme jasno, a tak si poďme titul Vigor predstaviť bližšie.

V prvom rade si môžeme potvrdiť skutočnosť, že pôjde o exkluzivitu pre Xbox. Či dočasnú, alebo trvalú však ukáže až čas, nakoľko nikde nebolo povedané, o akú exkluzivitu sa jedná. Bolo by však zvláštne, keby Vigor minimálne nezvítal na PC, nakoľko ide o platformu, kde je Bohemia “doma”. Hra dorazí už v priebehu leta do Xbox Game Preview programu, no presný dátum zatiaľ nepoznáme. Čo však známe je, že hra odštartuje svoju púť ako platený Premium Founders Pack a následne v roku 2019 prejde na free-to-play model.

Vigor hráčov zavedie do alternatívnej minulosti, konkrétne sa pozrieme do Nórska roku 1991, kedy ľudská civilizácia leží v ruinách. Škandinávia zostáva poslednou bezpečnou zónou v post-apokalyptickej Európe, keďže je takmer nedotknutá následkami vojny. Pôvodne išlo o útočisko, no pôvabná krajina sa zmenila bojovú zónu, kde prežije iba ten, kto je šikovná a nemilosrdný. Na bojisku sa bude môcť stretnúť 8 až 16 hráčov, ktorá budú okrem bojovania hľadať zásoby, craftovať a budovať si vlastné bezpečné útočisko.

A pokiaľ si chcete pozrieť hru priamo v akcii, môžete tak učiniť prostredníctvom gameplay traileru od samotných autorov.

Zdroj: oficiálna stránka hry

Komentuj!