Register

A password will be e-mailed to you.

Bojovková séria Soulcalibur je tu s nami už pekných pár rokov, pričom dozaista patrí k špičke žánru. Je pravdou, že piaty diel nedokázal konkurovať svojmu predchodcovi, no i napriek tomu stál za pozornosť. Teraz prichádza očakávané pokračovanie Soulcalibur VI, ktoré konečne dostalo behom výstavy E3 dátum vydania. A nielen to.

Hoci patrí Soulcalibur medzi stálice bojovkového žánru a má po celom svete milióny fanúšikov, o novinke sa zďaleka nevenuje taká pozornosť, akú by si titul zaslúžil. Áno, mali sme tu pekný fan servis v podobe zaradenia Geralta z Rivie a Yoshimitsua z Tekkenu medzi hrateľné postavy, no i tak je mediálna kampaň pomerne nevýrazná. Počas výstavy E3 sme dostali aspoň nový trailer, ktorý poodhaľuje nielen príbeh hry, ale aj dátum vydania. Nad tým už dlho visel otáznik, no ako prezrádza koniec príbehového traileru, najnovšie pokračovanie slávnej série dorazí 19. októbra tohto roku. Platformy sme už poznali skôr, no iba pre poriadok uvádzame, že Soulcalibur VI bude dostupný pre PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Okrem toho sme však dostali aj informácie o špeciálnych edíciách, ktoré spravia radosť najmä zberateľom, prípadne fanúšikom tejto značky. Okrem štandardnej edície sa dočkáme Deluxe edície, ktorá okrem hry ponúkne Season Pass, soundtrack vo fyzickej podobe a steelbook. Ten však nebude obyčajný a bude vydávať útržky voiceoveru priamo z hry. Ak vás táto edícia zaujala, pripravte si 99.99 $.

Najvyššou edíciou v ponuke bude Collector’s Edition, ktorá za 149.99$ prinesie zberateľský box, kde bude ukrytá samotná hra, soundtrack vo fyzickej podobe a steelbook s už spomínaným voiceroverom. Navyše pribudne 120 stránkový art book a zhruba 30 centimetrov vysoká soška Sophitie, jednej z najikonickejších postáv celej série. Nikde však nie je spomenutý Season Pass, ktorý bude nutné dokúpiť osobitne a cena sa tým pádom zvýši. K dobru hrá aspoň fakt, že je v tejto edícii prítomný samotný titul, keďže sa v poslednej dobe čoraz častejšie rozmáha nešvár, že tá najvyššia edícia ani neobsahuje hru.

Zdroj: IGN

Komentuj!