Register

A password will be e-mailed to you.

Fínske štúdio Remedy sa preslávilo najmä vďaka dnes už kultovému Max Payneovi a akčnej hororovke Alan Wake. Potom mierne zakopli s Quantum Break, no teraz majú opäť v úmysle dokázať, že chvíľkové zaváhanie ešte neznamená úpadok štúdia. Na tlačovej konferencii Sony nám bola odhalený ich úplná novinka nazvaná Control.

Tá vzniká v spolupráci s vydavateľstvom 505 Games, takže novinka od Remedy bude dostupná pre PC, PlayStation 4 a Xbox One, nepôjde teda o exkluzivitu, ako tomu bývalo pri predošlých hrách od tohto fínskeho štúdia. Z traileru je zrejmé, že hra využíva rovnaký engine ako tomu bolo pri Quantum Break, dokonca i farebná paleta je extrémne podobná. Je možné, že Control bude akýmsi duchovným nástupcom, nakoľko niektoré prvky v oboch hrách sú veľmi podobné.

Hlavnou hrdinkou bude Jess Fadenová, ktorá obdrží telekinetické schopnosti, no cudzia jej nebude napríklad ani levitácia. Príbeh sa zameria na hľadanie nejakých odpovedí, ktoré budú Jess trápiť na ceste za pozíciou riaditeľky. Po ceste budeme stretávať rôzne postavy, príbeh sa bude odvíjať rôznymi smermi, no chýbať nesmú ani rôzne tajomstvá a vedľajšie úlohy. Jess bude spolupracovať s ostatnými agentmi v agentúre, odhaľovať podivné experimenty a dekódovať šifry. Titul by sa podľa všetkého mal odohrávať v New Yorku, avšak dejiskom bude jedna jediná budova. Ako to ovplyvní rozmanitosť a rozsiahlosť hry zatiaľ nie je zrejmé. Prostredia by sa však mali meniť a zabezpečiť tým dostatočnú variabilitu. Chýbať nebude ani deštrukcia prostredia, ktorú ostatne predvádza už oznamovací trailer. Kedy hra vyjde zatiaľ nie je známe, no mohli by sme sa dočkať už budúci rok, nakoľko je Control vo vývoji už nejaký ten piatok.

Zdroje: tlačová konferencia Sony, oficiálna webstránka hry

 

Komentuj!