Register

A password will be e-mailed to you.

O tom, že vzniká plnohodnotný remake legendárneho druhého dielu série Resident Evil vieme už nejaký čas. Hra bola oficiálne oznámená ešte počas augusta 2015, no prednosť dostali iné projekty, vrátane Resident Evil 7: Biohazard. Na tlačovej konferencii spoločnosti Sony sme sa však konečne dočkali plnohodnotnej ukážky a súčasne bol odhalený i dátum vydania.

Pokiaľ ste sa tešili, že si remake Resident Evil 2 zahráte ešte tento rok, presne na dvadsiate výročie vzniku druhého dielu, potom vás musíme sklamať. Vývojári to totiž nestihnú, no dobrou správou je aspoň to, že hra vyjde hneď na začiatku roka 2019. Konkrétne 25. januára a to na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Pri tejto príležitosti sme sa dočkali aj oznamovacieho traileru, ktorý poteší návratom do starých známych miest, vyzerajúcich ešte desivejšie ako kedykoľvek predtým.

Nakoľko pôjde o plnohodnotný remake, hra priniesie viacero zmien. Podľa očakávania budú odstránené dnes už trochu zastaralé fixné uhly kamier a pri strieľaní vám bude umožnené pohybovať sa. To však, pochopiteľne, nie je všetko a určitého prepracovania sa dočká aj samotné prostredie, pričom o niečo rozšírený by mal byť aj pôvodný príbeh. Zatiaľ sa nevie do akej miery, no dá sa predpokladať, že hra sa bude v tomto smere uberať rovnakým štýlom ako o niečo starší remake prvého dielu Resident Evil. Dočkáme sa v budúcnosti aj nových verzií Resident Evil 3: Nemesis a Resident Evil – Code: Veronica? My v to pevne veríme.

Zdroj: tlačová konferencia Sony

Komentuj!