Register

A password will be e-mailed to you.

Pretekárska séria Forza patrí k tomu najlepšiemu, čo tento žáner ponúka. Nezáleží pritom na tom, či sa bavíme o Forze Motorsport, alebo arkádovejšie ladenej Forze Horizon. Druhá zmienená sa tento rok rozrastie o pokračovanie jednoducho nazvané Forza Horizon 4. A Microsoft nám hru na svojej tlačovej konferencii náležite predviedol.

Už Forza Horizon 3 sa považovala za takmer dokonalé arkádové preteky. Bolo otázne, či autori zo štúdia Playground Games dokážu sériu nejakým spôsobom posunúť vpred, alebo nám v prípade pokračovania s číslovkou štyri ponúknu iba nové zasadenie. A ako ukázala tlačová konferencia Microsoftu, vývojári majú stále dostatok nápadov na zlepšovanie.

Začneme miestom, kam sa Forza Horizon presunie zo slnkom zaliatej Austrálie. Tento raz sa pozrieme do Anglicka, o ktorom sa špekulovalo ešte pred oficiálnym oznámením titulu. V hre bol aj Hong Kong, no za nás ide o správne rozhodnutie, predsa len anglická krajinu ponúkne väčšiu variabilitu ako čínska metropola. Z ukážky je zrejmé, že nás čaká dostatočne členitý a rôznorodý terén, takže o zábavu nebude núdza.

Hlavnou novinkou, ktorá do Forza Horizon 4 pribudne bude zmena ročných období. Nepôjde pritom iba o kozmetické zmeny, premena ročných období ovplyvní samotné hranie. To, že v zime budú cesty šmykľavejšie by sme mohli považovať za samozrejmosť, no zamrznú napríklad jazerá a hráčom sa tak sprístupnia dovtedy uzatvorené miesta. Zmena ročného obdobia nebude u každého hráča individuálna, tieto zmeny sa budú diať každému v rovnaký čas, a pôjde teda o vopred naplánovanú udalosť. Otázne je, ako často sa zmeny budú diať a na ako dlho. V ukážke je možné vidieť aj motorky, no počas gameplay ukážky však tieto tátoše neukázali, čiže nemôžeme posúdiť, či budú patriť medzi nové vozidla, alebo iba skrátka dobre zapadali do traileru.

A aby sme sa na hru pozreli aj priamo v akcii, Microsoft počas tlačovej konferencie predviedol gameplay ukážku, ktorá už spomínané zmeny ročných období ukazuje podrobnejšie. Na záver ešte pripájame ešte pripájame dátum vydania, ktorý je stanovený na 2. október tohto roku. Hra vychádza pre PC a Xbox One a, samozrejme, bude v deň vydania dostupná i predplatiteľom programu Xbox Game Pass.

Zdroj: tlačová konferencia Microsoftu

Komentuj!