Register

A password will be e-mailed to you.

Bethesda síce odštartovala svoju tlačovú konferenciu pre našincov v pomerne nevhodný čas, no kvôli časovému posunu s tým nič nenarobíme. Tlačovka síce nemohla svojim tempom konkurovať Microsoftu, no dočkali sme sa na nej niekoľkých zaujímavých momentov. A medzi ne určite patrí aj gameplay ukážka očakávanej post-apokalyptickej first person akcie Rage 2.

Pokiaľ ste fanúšikmi prvého dielu Rage, pokračovanie vám asi príliš mnoho radosti zatiaľ nerobí. Spolupráca id Software a Avalanche Studios smeruje značku trochu odlišnou cestou, než tomu bolo v roku 2011 a nie každému je táto zmena pochuti. Rage 2 je tak oproti svojmu predchodcovi šialenejšia, rýchlejšia a farbami hýriaca hra. To nutne nemusí znamenať, že nás čaká zlý titul, no na zmeny si bude nutné zvyknúť. Podľa všetkého však ide o snahu zaujať mainstream, nakoľko hra aspoň podľa videí vyzerá byť mierená na širšie publikum.

V novej ukážke nechýba streľba, či jazdenie v autách, o ktoré sa podľa všetkého starajú Avalanche Studios, keďže majú s týmto prvkom bohaté skúsenosti z hier ako Mad Max či série Just Cause. Hra zatiaľ vyzerá dobre, to jej uprieť nemožno, avšak chýba nám nejaký wau efekt, ktorý by sa aspoň pokúsil o vyrazenie dychu. Ale kto vie, možno si autori tie najlepšie tromfy nechávajú na neskôr. V každom prípade, Rage 2 dorazí počas jari 2019 na platformy PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Mimochodom, ak patríte medzi zberateľov, možno sa vám bude do zbierky hodiť oznámená zberateľská edícia, ktorú Bethesda, ako už býva ich zvykom, nezabudla počas tlačovej konferencie spropagovať.

Zdroj: tlačová konferencia Bethesdy

Komentuj!