Register

A password will be e-mailed to you.

Iba minulý rok vyšiel Wolfenstein II: The New Colossus a už sa na nás valí ďalšie zabíjanie nacistických nepriateľov. Tento raz však prídu na rad zmeny, ktoré sa v sérii doposiaľ nevyskytli.

Prvou významnou zmenou bude skutočnosť, že tento raz si nezahráme za B.J. Blazkowicza. Ten bol hlavnou postavou všetkých doterajších Wolfenstein titulov, avšak ako už napovedá názov hry, ku slovu sa dostane nová, mladá krv. Nebude však nutné zvykať si na nové priezvisko, nakoľko si v hre Wolfenstein: Youngblood zahráme za dcéry Blazkowicza. Áno, čítate správe, ide o množné číslo, nakoľko sa hrdinovi série pošťastilo a narodili sa mu dvojičky menom Jess a Soph.

Titul bu pokračovať v dejovej línii nastolenej hrou Wolfenstein II: The New Colossus, ibaže sa posunieme vpred o 19 rokov. Dievčatá tak nadviažu na otcov boj proti nacistom, tentokrát v hlavnom meste Francúzska, Paríži. Dôležitou novinkou bude i možnosť hrania v kooperácii, no vývojári ubezpečujú fanúšikov, že si hru bude možné plnohodnotne užiť aj sólo. Youngblood bude podľa všetkého podobným standalone rozšírením ako Wolfenstein: The Old Blood, takže nás čaká trochu kratšie, i keď výživné dobrodružstvo. Hra zatiaľ nemá stanovený dátum vydania, no dorazí v priebehu budúceho roku.

Druhá oznámená Wolfenstein hra nesie názov Wolfenstein: Cyberpilot a pôjde o VR hru určenú pre PlayStation VR a virtuálne reality pre PC. Zatiaľ bolo upresnené, že sa počíta s dostupnosťou na HTC Vive, no ohľadom podpory pre Oculus Rift zatiaľ nepadlo slovo. Podobne ako Wolfenstein: Youngblood, i Wolfenstein: Cyberpilot bude samostatným titulom.

Hra sa odohráva v roku 1980, pričom sa v nej zhostíme najlepšieho hackera v Paríži, ktorého úlohou bude pomôcť francúzskemu odboju ovládnuť nacistické vojnové stroje. Na záver ešte pripájame prvé screenshoty.

Zdroj: tlačová konferencia Bethesdy

Komentuj!