Register

A password will be e-mailed to you.

Nevieme ako vy, no my už pomaly začíname mať strach, či sa vôbec dočkáme na tohtoročnej E3 nejakých prekvapení. To, že došlo k únikom berieme, deje sa to každý rok. Ale to, že množstvo spoločností oznamuje úplné novinky ešte pred akciou je naozaj zvláštne. Oznámený bol napríklad Hitman 2Generation Zero a do menovania únikov sa radšej ani nebudeme púšťať. Aby toho však nebolo málo, IGN dostalo možnosť odhaliť svetu Dead or Alive 6.

Pokračovanie známej série dorazí takmer sedem rokov po Dead or Alive 5, čo je naozaj dlhá doba. Predošlý diel vyšiel ešte na minulú generáciu konzol, i keď sa vďaka edícii Dead or Alive 5: Last Round pozrel aj na tú súčasnú. Novinka však má značke vliať novú krv do žíl, o čom svedčí aj úplne nový engine. Ten má priniesť realistickejší vizuál, väčšie množstvo detailov a dynamické výrazy tvárí. Postavy budú robiť zúrivé grimasy pri vykonávaní kopov a úderov, ide telá bude pokrývať pot po zvládnutí komba a chýbať nebudú ani rany, ktoré sa objavia, keď postava obdrží zásah od nepriateľa. Nižšie priložené obrázky a koncept-arty ukazujú serióznejšie poňatie vizuálu, ktoré si možno všimnúť ako na arénach, tak i napríklad na bojovníčke Kasumi. K tomu si pripočítajte 4K grafiku, drasticky vylepšený systém nasvietenia, čo jasne naznačuje, že to autori s posunom vpred myslia vážne.

I keď sa zmení vizuálny charakter titulu v porovnaní s predošlými časťami, jadro hrateľnosti hlási návrat a zostane viac.menej bezo zmien, čo fanúšikovia značky určite privítajú s otvorenou náručou. Opäť sa možno tešiť na over-the-top bojové umenia a interaktívne úrovne s deštrukciou prostredia. Dead or Alive 6 však nebude iba pre skalných fanúšikov ale ponúkne dobrý vstupný bod aj pre nováčikov v sérii. Pre nich budú pripravené špeciálne útočné systémy Fatal Rush a Break Gauge. Tieto útoky sa budú vykonávať za pomoci jednoduchých príkazov, ktoré umožnia novým hráčom zažiť vzrušenie z bojových hier bez veľkej praxe. Pre ostrieľaných hráčov však bude nutné zvládnuť perfektné načasovanie svojich útokov, bez toho sa pravý šampión nezaobíde.

Čo sa týka bojovníkov, návrat hlásia Kasumi, Hayate, Hayabusa, Helena, Jann Lee, a Zack. Podľa režiséra a producenta Yoheia Shimboriho sa konečný zoznam bojovníkov bude skladať ako z ďalších zatiaľ nemenovaných starých známych, tak i úplne nových postáv. Hra zatiaľ nemá stanovený dátum vydania, no vieme, že dorazí niekedy v úvode roku 2019 pre PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Zdroj: IGN

Komentuj!