Register

A password will be e-mailed to you.

Sony v rámci lákania na tohtoročnú E3 spustilo “Countdown to E3 2018!“. Hlavnou úlohou tejto akcie je priniesť oznámenia, ktoré by “zbytočne” zaberali miesto počas tlačovej konferencie konajúcej sa 3. júna o tretej hodine rannej. Včera sme dostali Tetris Effect, no a dnešné oznámenie sa týka očakávanej exkluzivity Days Gone.

V prvom rade sme sa dozvedeli dátum vydania, ktorý prezrádza nižšie priložený trailer hneď v úvode. Možno veľa hráčov čakalo, že sa Days Gone dočkáme už tento rok, no Sony tento rok vydalo už pomerne veľa exkluzivít a nemožno zabúdať, že nás čaká Marvel’s Spider-Man a remaster MediEvilu. Zbytočne by tak došlo ku kanibalizovaniu medzi jednotlivými hrami, a tak znie uvedený dátum logicky. Okrem dátumu vydania sme sa dozvedeli aj nové informácie, takže si prejdime to najdôležitejšie.

Okrem už známych nepriateľov bude musieť hlavný hrdina Deacon St. John čeliť horským levom, respektíve pumám a zmutovaným havranom, v hre nazývaných ako Crims. Ako vidieť vo videu, určite hráčovi narobia nejednu vrásku na čele. To, samozrejme, nebude všetko, nakoľko sme spoznali okrem živočíšnych nepriateľov aj novú frakciu, ktorá bude pre Deacona predstavovať hrozbu. Ide o kult Rest in Piece (R.I.P.), ktorý uctieva Freakerov, a teda kanibalistické príšery známe z predošlých informácií o hre. Členovia tejto frakcie sa prezývajú Ripperi a kamuflujú sa tak, aby pripomínali už spomínaných Freakerov. To, že všetkých ostatných okamžite zabíjajú snáď ani nie je potrebné zdôrazňovať. Nepredstavujú však iba nejakých nepriateľov, tento kult bude hrať dôležitú úlohu v príbehu. Autori poukazujú na skutočnosť, že v boji proti Ripperom bude možné využiť ich modlu. Ak sa rozhodnete zlikvidovať tábor Ripperov a využijete k tomu roj Freakerov, bude zaujímavé sledovať, čo sa bude diať. A podľa všetkého to nebude veľmi “pekné”. Ripperi totiž odmietajú Freakerov zabíjať, takže si viete predstaviť, akú hostinu pre Freakerov svojou ľsťou pripravíte.

Trailer taktiež predstavuje dve úplne nové postavy, no nechýba v ňom ani William “Boozer” Gray, ktorého sme mohli spoznať už v úplne prvej ukážke z roku 2016. Boozer bude pre Deacona ako brat, i keď ich nespája biologické puto. Prejdime však k novým postavám, ktorými sú Alkai Turner a Ada Tucker. Alkai je obchodník so zbraňami v tábore prežitia zvanom Hotsprings, no a Ada je bývalá väzenská dozorkyňa, ktorá spomínaný tábor prevádzkuje. V hre však spoznáme desiatky ďalších postáv, o ktorých nám vývojári povedia viac s blížiacim sa dátumom vydania.

Keďže je výstava E3 za rohom, SIE Bend Studios na nej chystajú hru vystavovať, ukazovať nové gameplay zábery a chýbať nebudú ani ďalšie informácie. Pre úplnosť iba pridáme tú najdôležitejšiu informáciu, ktorou je dátum vydania. Ak sa na Days Gone tešíte, poznačte si dátum 22. február 2019. Práve v tento deň totiž dobrodružstvo, respektíve boj o prežitie Deacona St. Johna dorazí do predaja.

Zdroj: PlayStation.Blog

Komentuj!