Register

A password will be e-mailed to you.

Včera sme vás informovali o tom, že Sony chystá až do svojej tlačovej konferencie na E3 každý deň oznámiť niečo nové. Prvým oznámením mal byť titul, ktorý dorazí pre PlayStation 4 a bude podporovať i virtuálnu realitu PlayStation VR. Úderom piatej hodiny popoludní sme sa dozvedeli, že prvou novinkou je Tetris Effect, ktorý legendárnu klasiku prinesie v odlišnom poňatí.

Za Tetris Effect je totiž zodpovedný Tetsuya Mizuguchi, ktorého mnoho hráčov bude poznať vďaka titulom ako Rez, Child of Eden, Lumines, Sega Rally Championship a mnoho ďalších. Ako môžete vidieť z priloženého videa, nové spracovanie Tetrisu bude výrazne štylizované a určite tým nejednému hráčovi bude evokovať už zmienený Rez. Hra vyjde počas jesene a prinesie tridsať úrovní, pričom každá jedna má byť jedinečná. Jednotlivé úrovne budú reagovať na to, akým spôsobom budete hrať, takže sa počas hrania budú meniť elementy na pozadí, hudba, špeciálne efekty a aj jednotlivé dieliky Tetrisu, ktoré budú pulzovať, “tancovať”, trblietať sa, vytvárať muziku, expôodovať, a podobne.

Čo sa technických záležitostí týka, hra pobeží na štandardnej PlayStation 4 v 1080p pri 60fps, na PlayStation 4 Pro ponúkne rozlíšenie 4K pri 60fps, no najzaujímavejšie bude pravdepodobne hranie cez PlayStation VR, ktoré ponúkne “ohromujúce” 3D. Harcovníkom Tetrisu novinka ponúkne klasické režimy ako Marathon, Ultra, Sprint, no núdza nebude ani o novinky. Autori zo štúdia Enhance Games vytvorili úplne nové režimy špeciálne pre potreby Tetris Effect, taktiež úplne novú mechaniku “Zone”, ktorá umožní zastaviť čas a padanie jednotlivých blokov, pričom počas tohto stopnutia budete môcť zo všetkým manévrovať a vyhnúť sa nepríjemnej situácii. Viac sa dozvieme už v bližšej dobe, nakoľko má byť na E3 dostupná demoverzia, ktorá by s blížiacim sa dátumom vydania mala objaviť i v PlayStation Store pre všetkých.

Hoci je Tetris nestarnúca klasika, predsa len sme si od dnešného oznámenia sľubovali viac. To neznamená, že Tetris Effect bude zlou hrou, ibaže ako úvodné predstavenie v rámci odpočítavania do E3 mohlo prísť predsa len niečo pôsobivejšie. Každopádne, už zajtra nás čaká ďalšie oznámenie, ktoré zo sebou prinesie dátum vydania už oznámenej hry z produkcie Sony Worldwide Studios.

Zdroj: PlayStation.Blog

Komentuj!