Register

A password will be e-mailed to you.

Spoločnosť Creative oznámila predstavenie svojej ocenenej prelomovej Super X-Fi technológie na výstave Computex 2018 v Taiwane. Podujatie sa bude vysielať naživo všade vo svete.

Cieľom Super X-Fi je transformovať akým spôsobom rozhlasové a televízne stanice, rovnako ako aj poslucháči vnímajú naživo vysielaný obsah. So Super X-Fi môžeme zažiť rovnakú hudobnú skúsenosť akú nám ponúka počúvanie v hudobnom štúdiu prostredníctvom špičkového systému s viacerými reproduktormi – rovnakú hĺbku, detail, zvukovú stopu, trojrozmernosť, príťažlivosť a autentickosť. Je to ako kúzlo 3D holografie, ale v audiu a pre slúchadlá.

Super X-Fi technológia je flexibilná a implementovaná ako hardvérové riešenie rovnako ako aj softér integrovaný do rôznych aplikácií, ako napr. live-streaming aplikácie. Predchádzajúc blížiacemu sa spusteniu Super X-Fi v Q3 2018 spoločnosť Creative rozšírila svoje aktivity, ktorých cieľom bolo zaradiť Super X-Fi do používateľskej základne medzinárodných vysielajúcich partnerských platforiem.

,,Spotreba zábavného obsahu sa rapídne rozvíja všade vo svete. Streamovanie obsahu sa stáva novou normou. Live-streaming s jej pridaným prvkom interaktivity vynáša túto formu zábavy na úplne nový level. A Super X-Fi môže pridať strhujúci nový prvok – prvok intimity,‘‘ povedal Sim Wong Hoo, CEO spoločnosti Creative.

‘’Super X-Fi umožní zvukový zážitok paralelný pocitu zo skutočného stretnutia so svojím idolom. Tento zážitok bude taký intímny, že fanúšikovia získajú pociť, že predstavenie sa odohráva priamo pred nimi, v rovnakej miestnosti. A akékoľvek slúchadlá pre nich prestanú existovať. Verím, že táto nová magická technológia bude znamenať zmenu pre mnohých. A čo sa tyka live-streaming platforiem, Super X-Fi bude jednoducho predstavovať úplnu zmenu.‘‘

,,Na úvod sme skutočne nadšení zo spolupráce so stovkami účastníkov, ktorí budú viesť živý prenos v Taiwane a ďalej pokračovať v spolupráci zahrňujúcu ďalšie desiatky tisícov z nich s cieľom predstaviť Super X-Fi širšiemu publiku. Čoskoro budú mať vďaka Super X-Fi desiatky miliónov fanúšikov možnosť zažiť úplne nový druh takéhoto audia,‘‘ dodal Sim.

SUPER X-FI Event Highlights

  • Predstavenie Super X-Fi sa bude konať na Computex v Taiwane, od 9:30 do 18:00, 5. – 8. júna 2018 v miestnosti č. 610, TWTC Nangang Exhibition Hall.

  • Vedúce rozhlasové a televízne stanice a Influenceri si výnimočne vypočujú Super X-Fi Demo po prvýkrát v Ázii, mimo Singapuru.

  • Live-streaming vysielania budú prebiehať denne od 10:00 do 18:00. Viac z vysielania nájdete na sxfi.com/live kde sa dozviete ako hodnotia Super X-Fi poprední Live-Streaming predstavitelia.

Ako Super X-Fi funguje

Predstavte si počúvanie zvuku prostredníctvom systému viacerých reproduktorov v divadle a možnosť znovu obnoviť tento zážitok, tú istú hĺbku, detail, zvukovú stopu, trojrozmernosť, príťažlivosť a jeho autentickosť a omnoho viac. Je to ako kúzlo 3D holografie, ale v audiu a pre slúchadlá.

Využitím špičkovej technológie presnosti, ktorá mapuje akustiku audio systému premietajúceho zvuk do ľudského ucha v trojrozmernom priestore, Super X-Fi citlivo transformuje tento súbor informácií do rovnako dychberúceho zvuku v slúchadlách.

Každý počujeme zvuk inak, závisiac od tvaru nášho ucha a štruktúry hlavy. Super X-Fi rovnako využíva umelú inteligenciu na zmapovanie tvaru ucha a hlavy jednotlivca a prostredníctvom zložitého algoritmu, Super X-Fi vyhodnocuje informácie o tvare hlavy a uší s dynamikou používaných slúchadiel s cieľom vytvoriť zvukovú stopu.

Séria hardvérových riešení Super X-Fi vrátane dongle a slúchadiel je plánovaná na Q3. Predtým bude k dispozícii bezplatná aplikácia Super X-Fi. Pre viac informácií navštívte stránku www.sxfi.com.

Komentuj!