Register

A password will be e-mailed to you.

Bethesda sa nás včera prostredníctvom facebookového statusu a livestreamu snažila nalákať na novinku z Fallout univerza. A americké štúdio nenechalo svojich verných fanúšikov dlho čakať. Ich novinka totiž dostala oficiálny teaser trailer, ktorý prezradil, že doposiaľ neznámy projekt bude niesť názov Fallout 76.

Teaser trailer okrem názvu vlastne nič konkrétne neprezrádza. Nevieme či sa jedná o plnohodnotné pokračovanie alebo pôjde o žánrový spin-off. Správy zo zahraničia však hovoria skôr v prospech spin-offu. Viacero zdrojov tvrdí, že pôjde o akúsi kombináciu survival titulov ako napríklad Rust či DayZ. Oba zmienené tituly spadajú do žánru survival a taktiež nemajú žiadnu single-player kampaň. “Pokiaľ očakávate od Fallout 76, že bude klasickou single-player záležitosťou, budete veľmi sklamaný” hovorí Jason Schreier, editor noviniek pre portál Kotaku, zaoberajúci sa hernými novinkami.

Mechaniky z predošlého Fallout titulu, ktorý niesol číslovku 4, by však mali ostať zachované. To znamená, že nepôjde len o prežívanie ale titul by mal disponovať vlastným príbehom, questami, prítomné by malo byť aj stavanie si vlastnej základne. Samozrejme. nebudú chýbať ani typické RPG elementy, čiže svoju postavu si budete určite vylepšovať. Je celkom možné, že budeme prechádzať hlavnú dejovú linku v kooperácii s niekoľkými hráčmi, akurát bude kladený omnoho väčší dôraz na prežívanie a pomáhanie si. Treba určite spomenúť, že Bethesda už má s čisto multiplayerovými hrami skúsenosti. Elder Scrolls Online patrí k jednej z najhranejších multiplayerových fantasy hier, nakoľko ju aktívne hrá viac ako 10 miliónov hráčov. Nedávno sa tento titul dočkal aj rozšírenia, ktoré prinieslo nové oblasti a úlohy.

Len tak mimochodom nový Fallout by sa mal podľa teaseru odohrávať po otvorení Vaultu číslo 76. Ten sa spomínal už vo Fallout 3 a dokonca aj 4, pričom bol otvorený len dvadsať rokov po vypuknutí nukleárnej vojny. V tej dobe nebola vybudovaná žiadna druhá civilizácia a preto je celkom logické, že pre ľudí z Vaultu bude najťažšie prežívanie, čo v podstate hrá do karát správam zo zahraničia. Informácie tiež tvrdia, že 76 mal byť pôvodne online súčasťou Fallout 4, avšak nakoniec sa rozrástol a mal by z toho vzniknúť samostatný titul.

Bethesda však neposkytla žiadne oficiálne informácie a preto sa jedná iba o dohady. Je síce pravdou, že informácie o survival experimente vo svete Fallout potvrdilo hneď niekoľko zahraničných zdrojov, no predsa len si budeme môcť byť úplne istí, až keď nám vývojári poskytnú gameplay video, prípadne to sami potvrdia. Na to by sme však nemali príliš dlho čakať, nakoľko titul má byť predstavený už na tohtoročnej E3 konferencii.

Komentuj!