Register

A password will be e-mailed to you.

Americké vývojárske štúdio Bethesda Softworks je v poslednej dobe známe tým, že svoje tituly ohlasuje takpovediac na poslednú chvíľu a často celkom neočakávane. Niekedy sa o novinke z ich dielne dozvieme len niekoľko mesiacov pred oficiálnym predstavením alebo dokonca vydaním. Dobrým príkladom je pokračovanie zbesilého akčného titulu s názvom Rage 2, ktorý vychádza pod taktovkou Bethesdy a o ktorom sme donedávna vôbec netušili. Podľa najnovších informácii sa zdá, že Bethesda má niečo v pláne aj s post-apokalyptickou značkou Fallout. 

Bethesda prostredníctvom svojej oficiálnej Facebook stránky zverejnila status, ktorý znie “Please Stand By”, pričom je sprevádzaný aj pár sekundovým videom, nesúcim rovnaké slová. Túto vetu môžeme vídať práve v sérii Fallout a fanúšikom tejto série je dobre známa. Pri tejto príležitosti spustila Bethesda aj stream prostredníctvom platformy Twitch. Na tomto livestreame je položená veľká figúrka Vault Boy pred televízorom, na ktorom sú opäť slová Please Stand By. Vyzerá to tak, že Bethesda už čoskoro na tomto streame predstaví niečo veľké. Zatiaľ však nie je isté, o čo presne sa bude jednať.

Je celkom možné, že sa dočkáme úplne nového plnohodnotného dielu tejto úspešnej série. Bolo by to celkom logické, nakoľko štvrtý diel, ktorého sa fanúšikovia dočkali v roku 2015, si neviedol najhoršie. Zatiaľ posledný prírastok do série kráčal v stopách posledných dvoch dielov a i keď okrem možnosti stavania neprinášal žiadne výraznejšie novinky, aj napriek tomu sa mohol pochváliť výsledným metascore 84%.

Neskôr sa dočkal niekoľkých príbehových i staviteľských rozšírení a dokonca aj vlastnej VR verzie. Otázkou však zostáva, či je vôbec v silách Bethesdy vyprodukovať za tri roky plnohodnotné pokračovanie neustále sa zväčšujúcej série. Ostatne vytvoriť zaujímavý svet plný príbehov a dobrodružstiev nie je úplne jednoduché. Preto sa ponúka aj možnosť, že Bethesda chce takýmto spôsobom ohlásiť pokračovanie budovateľského spin-offu s názvom Shelter, no rovnako môže ísť aj o pokračovanie New Vegas, tentokrát v inom prostredí. Alebo hoci aj remaster niektorého staršieho dielu.

Tak či onak, so značkou Fallout sa určite bude niečo diať. Je veľmi pravdepodobné, že pokiaľ nám nebude tento tajomný projekt predstavený v najbližšej dobe, Bethesda sa mu bude venovať na svojej E3 konferencii. V prípade, že na tomto novom projekte pracuje už dlhšiu dobu, je možné, že sa ešte tento rok dočkáme aj množstva gameplay videí, či dokonca i samotného vydania. Samozrejme platí, že vás budeme priebežne informovať.

Komentuj!