Register

A password will be e-mailed to you.

Ukrajinské štúdio GSC GameWorld, ktoré svojho času vytvorilo tri hry zo série S.T.A.L.K.E.R., bolo pôvodne zatvorené v roku 2012. Za nečakaným ukončením činnosti tohto štúdia údajne stáli osobné dôvody zakladateľa Sergeja Grygorovyča. Fanúšikov to však priviedlo do rozpakov, pretože sa vedelo, že štúdio GSC GameWorld pracuje na plnohodnotnom pokračovaní tejto série s názvom S.T.A.L.K.E.R 2.

Avšak už v roku 2014 prišlo k znovuoživeniu tohto štúdia a ako dôkaz novej životaschopnosti ponúklo pokračovanie ďalšej známej série, tentokrát real-timových stratégií, pod názvom Cossacks 3, ktoré sme svojho času recenzovali. Tu treba pripomenúť, že štúdio GSC GameWorld už nemá rovnaké zloženie vývojárov, ako malo v zlatých časoch série S.T.A.L.K.E.R. Značná časť kľúčových zamestnancov totiž po uzatvorení svojho štúdia v roku 2012 založila spoločnosť s názvom Vostok Games. Táto nová firma chcela svojho času zachovať pôvodného ducha S.T.A.L.K.E.R. 2 v multiplayerovej free to play strieľačke s názvom Survarium. Tej sa však príliš nedarí aj keď sa vývojári nevzdávajú a momentálne vytvárajú nový Battle Royale titul Fear the Wolves. Zvyšok bývalého štúdia prešiel do 4A Games, ktoré vytvorilo úspešnú sériu Metro a momentálne chystá nový diel pod názvom Metro Exodus.

Momentálne je však najzaujímavejšou informáciou, že GSC GameWorld oznámili prostredníctvom oficiálneho webu a svojej facebookovej stránky, že S.T.A.L.K.E.R 2 je po dlhšej dobe znovu vo vývoji. K vydaniu však má dôjsť až niekedy v roku 2021, takže zatiaľ nemáme žiadne ďalšie detaily, alebo podrobnosti. Tak trochu však dúfame, že sa možno niečo o tomto projekte dozvieme na tohtoročnej výstave E3, alebo na augustovom Gamescome.

Komentuj!