Register

A password will be e-mailed to you.

V týchto chvíľach prebieha vo švédskom Stockholme PDXcon – event pre fanúšikou hier vydaných spoločnosťou Paradox Interactive. Dočkali sme sa na nej viacerých oznámení pokračovaní úspešných strategických titulov Europa Universalis IV, Hearts of Iron 4 a Crusader Kings 2. Vývojári z Paradox Development Studio, ktoré stojí za týmito titulmi však predstavilo aj novinku. Tá nás zavedie do čias starého Ríma a ponesie meno Imperator: Rome.

Hra bude zasadená do obdobia krátko po rozpade ríše Alexandra Veľkého, 450 rokov po založení mesta Rím. Očakávať môžeme prekvapivo veľkú mapu od Britských ostrovov a Portugalska až po Bengálsky záliv vo východnej Indii. Celkovo nás tu čaká úctyhodný počet 7000 provincií rozdelených medzi stovky národov a kmeňov, ktorých sa budeme môcť zmocniť a viesť naprieč históriou v kampani podobným tým z ostatných historických grand stratégií od Paradoxu.

Imperator: Rome sľubuje podobný ľudský aspekt ako Crusader Kings – svet plný postáv s rôznymi schopnosťami a vlastnosťami, ktoré budú navzájom interagovať. K tomu sa pridá systém populácii, podobný ako v titule Victoria II, i keď zjednodušený. Jednotlivé kultúry budú môcť povolať rôzne armády a používať rôzne taktiky. Internú politiku osladia rôzne možností vlád, rebélie a obchod.

Dátum vydania je zatiaľ neznámy.

Komentuj!