Register

A password will be e-mailed to you.

Medzi širokú verejnosť prenikol teaser hry Rage 2 a oficiálne oznámenie na seba nenechalo dlho čakať. Čo o hre zatiaľ vieme a na čo sa môžeme tešiť?

Jednou z posledných hier, na ktorých osobne pracoval aj John Carmack bola Rage. Pri tomto titule programatorský mág ukázal svoj vtedy najnovší ID Tech 5 engine a Virtual Texturing. Ten mal prezentovať práve Rage. Z herného hľadiska bola hra prijatá kritikmi skôr vlažne, no odvtedy prešlo mnoho času, stihol umrieť aj Immortan Joe a Bethesda si na svoje značky dáva väčší pozor. Dokazuje to aj najnovší Doom, či Wolfenstein, ktoré svojou šialenou akciou dominovali herným rebríčkom a FPS akcii. Ďalšou akciou v poradí bude pieskom zasypaný a slnkom zaliatý Rage 2.

id Software sa od začiatku netajili tým, že ich hra čerpala inšpiráciu vo filme Georga Millera – Mad Max z osemdesiatych rokov, kde sa v hlavnej úlohe predstavil, vtedy ešte mladý, Mel Gibson. Trailer, ktorý môžeme vidieť ponúka prevažne live akciu a z hry vidieť len málo záberov. Z ukážky však bádať uletené post-apokalyptické prostredie, ktorému dominujú neónové farby či výrazné účesy a punkové oblečenie. Celkovo badať zreteľnú inšpiráciu filmom Mad Max: Fury Road alebo sériou Fallout. Teaser k hre bol niekoľko hodín pred oficiálnym ohlásením zverejnený na twitterovom účte Wario64.

S oficiálnou spravou potom prišla aj samotná Bethesda, ktorá vypustila oficiálny trailer, ktorý pokračuje v tom čo nastolil teaser. Ohlásenie hry už indikovali aj minulotýždňové  správy z obchodnej siete Wallmart, ktorému zrejme náhodou unikol zoznam hier, ktoré bude v budúcnosti predávať. Na hre samotnej pracuje Avalanche Studios, štúdio ktoré má na konte aj samotnú predlohu – herného Mad Maxa, ale aj Just Cause. Uvidíme ako sa popasujú s akciou z pohľadu prvej osoby.

Komentuj!