Register

A password will be e-mailed to you.

Rockstar Games nám nedávno predstavili v poradí už tretí trailer na westernový titul Red Dead Redemption 2. Ten síce neukázal žiadny gameplay záber, na druhej strane však čo-to prezradil o príbehu. Okrem traileru sa však na internete objavili aj nové informácie o samotnej hre. 

Očakávaný titul Red Dead Redemption 2 nás zavedie na Divoký západ roku 1899. V ňom si budete môcť zahrať za banditu Arthura Morgana, člena gangu Dutcha van der Lindeho, antagonistu ktorého si môžete pamätať aj z prvého dielu. Pokračovanie každopádne ponúkne viacero inovácií a my si ich poďme spolu rozobrať. Vďaka tomu, že vybraní novinári už mohli zhliadnuť dlhšiu nehrateľnú ukážku, máme aspoň akú-takú predstavu o tom, ako bude samotná hra vyzerať.

Ako sme už spomínali, v hre sa zhostíte roly člena gangu a pravej ruky Dutcha van der Lindeho. Tento váš gang bude mať, pochopiteľne, i vlastnú základňu, respektíve presuvný kemp a v prípade, že práve nebudete utekať pred zákonom, môžete sa o neho starať. Konkrétne môžete zháňať jeho členom zásoby a potravu.  To ako vás budú vnímať a vaše vzťahy s nimi však budú závisieť aj od toho, aký podiel z koristi dostanú. Pokiaľ im budete dávať príliš málo, dá sa predpokladať, že asi medzi nimi nebudete veľmi obľúbený.

Ďalšou premenou prešiel aj samotný lov. O ňom sa síce veľa nevie, avšak povráva sa, že má byť výrazne vylepšený oproti prvému dielu. Čo sa týka sa koní, tie nebudú slúžiť iba ako dopravné prostriedky. To aký máte vzťah s vašim koňom, sa bude odzrkadľovať na jeho správaní a preto bude dôležité pokúsiť sa získať jeho dôveru. Tá sa odzrkadlí v tom, že ak neho zapískate, pribehne za vami i z väčšej vzdialenosti, alebo sa prestane báť ohňa v rôznych nepríjemných situáciách. Sú to detaily, ale práve tieto detaily vedia spraviť naozaj kvalitnú hru.

Zaujímavou informáciou je inak aj to, že váš kôň môže počas hry zomrieť a v tom prípade o neho nenávratne prichádzate. Nebudete mať k dispozícii žiadnu možnosť na jeho oživenie a tak v prípade úmrtia budete nútený nájsť si nového koňa, s ktorým si budete musieť budovať vzťah pekne od začiatku. Niečo podobné sa týka napríklad aj vášho klobúka. Ak vám ho odfúkne vietor, respektíve ak ho stratíte v boji a nezoberiete si ho si späť, nečakajte, že sa k vám vráti automaticky. Veľkou zmenou prešli aj interiéry. V nich má byť väčší dôraz na detaily, a tak vám hra ponúkne možnosť prehľadať rôzne zásuvky v skrinkách, či prezrieť si vrecká v šatách.

Dôležitú úlohu bude zohrávať aj vaše správanie. To ako sa budete správať, sa odrazí aj v reakcii okolia. Ak budete konať dobro,  reakcia ľudí bude úplne iná ako keď budete tvrdým a neľútostným gangstrom. To sa mimo iné odrazí aj na cenách v obchodoch. Autori chcú jednoducho viac prepojiť okolie so samotným hráčom, čím chcú dodať hre väčšiu hĺbku. Čo sa týka samotných misií, v nich budete môcť bojovať buď sami, alebo vám budú pomáhať členovia vášho gangu. Každý z nich má byť pritom iný a svojím spôsobom aj jedinečný.

Na záver si krátko popíšme ešte jednu, pre váš gang, veľmi dôležitú činnosť. Tým je získavanie peňazí, pričom do úvahy prichádzajú rôzne možnosti ako sa k nim dostať. Budete môcť vykradnúť banku, okrádať ľudí, predávať ulovenú zver, či rôzne veci a mnoho iného. Možností je viac a každá z nich sa nejak odrazí na interakcii okolia s vašou postavou. Na záver len pripomeňme, že Red Dead Redemption 2 vychádza 26. októbra 2018 na PlayStation 4 a Xbox One. V galérii uvedenej nižšie si môžete vychunať nové obrázky.

Komentuj!