Register

A password will be e-mailed to you.

Koncept, ktorý svojho času priniesol PLAYERUNKNOWN’S BATTLEGROUNDS sa stretol so značným úspechom. Hneď vzápätí sa preto vyrojilo viacero podobných titulov. Napríklad Fortnite Battle Royale priniesol do tohoto konceptu prvok stavania a podobným novátorským štýlom chcú preraziť so svojim titulom Darwin Project aj vývojári zo štúdia Scavengers.

Darwin Project rozširuje tento úspešný koncept, nazývaný aj „battle royale“ pomerne originálnym a netradičným spôsobom.  Pôvodne platená hra nedávno na Steame prešla na free-to play model a zvýraznila rozšírené survival prvky. V rámci nich platí, že tamojšie mrazivé podnebie nie je iba kulisou, ale môže hráčov skutočne zabiť. Vývojári chcú postupne budovať stálu komunitu a preto sa hra stále nachádza vo vývoji.

Darwin Project je vo svojej podstate on-line strieľačka v štýle Battle Royale s prvkami survivalu, v ktorej je skupina hráčov vysadená na mapu s mrazivým prostredím a prežiť môže len jeden. Odohráva sa v novej dobe ľadovej, ktorá priniesla okrem zimy aj zvrátenú reality show, v ktorej desať účastníkov musí pod pohľadom režiséra bojovať ma smrť. Hráčov môže byť na hernej mape desať, pričom jeden z nich v úlohe režiséra celé dianie iba pozoruje a podľa svojho uváženia do neho zasahuje. Napríklad na ľubovoľné miesto môže uložiť muníciu, rôzne podporné materiály, alebo kusy vybavenia. Súčasne môže bombardovať určitú oblasť atómovými bombami, spôsobovať gravitačné búrky, alebo zamykať vybrané lokality. Často však musí konzultovať svoje rozhodnutia s divákmi, pretože Darwin Project cieli predovšetkým na streamerov a ich fanúšikovskú základňu.

Darwin Project je v súčasnosti k dispozícii na PC prostredníctvom Early Access a na Xbox cez Xbox Game Preview. Od 20. apríla 2018 je hra zadarmo, avšak iba na PC. Na konzoli Xbox One stále stojí 14,99 USD.  Zrejme i preto je na Steame zatiaľ výborne hodnotená a len čas ukáže, ako sa presadí v náročnej konkurencii.

Komentuj!