Register

A password will be e-mailed to you.

RPCS3 je voľne dostupný softvér, ktorý slúži na emuláciu PlayStation 3 hier na PC. Takýmto spôsobom sa zarytí PC hráči mohli  dostať k veľkému množstvu exkluzivít, ktorých presný zoznam nájdete priamo na stránke RPCS3. V súčasnosti nadšení fanúšikovia pracujú na emulovaní hneď niekoľkých titulov, ktorými sú napríklad Demon’s Souls, ale aj jeden z najlepšie hodnotených titulov pre konzolu PlayStation 3, teda The Last of Us.

The Last of Us je pre mnohých konzolových hráčov najlepšou exkluzivitou, ktorá kedy vyšla na konzolách PlayStation 3 i PlayStation4. Zmysluplný a emotívny príbeh odohrávajúci sa v post-apokalyptickom svete. Depresívna a veľmi ťaživá atmosféra sprevádzaná bezchybnou hudbou a voice actingom. Záživná hrateľnosť kombinujúca akčné a stealth pasáže s prvkami survivalu, ktorý sa prejavuje v podobe nie príliš veľkého množstva nábojov a nutnosti hľadať suroviny a komponenty pre výrobu dôležitých predmetov.

Hneď na začiatok vás musíme upozorniť, že pokiaľ očakávate dokončenú emuláciu, tak vás pravdepodobne sklameme. Fanúšikovia sú síce na dobrej ceste k dokončeniu, no ani zďaleka nemôžeme hovoriť o plne funkčnom titule. Po grafickej stránke to rozhodne chce ešte nejaké úpravy, no najväčším problémom je zatiaľ optimalizácia. Hra zatiaľ horko-ťažko dosahuje pätnásť FPS, takže po tejto stránke majú tvorcovia, čo dorábať. Dobrou správou však je, že samotné video porovnáva predošlý gameplay s tým súčasným a zmeny sú naozaj badateľné. Veď posúďte sami.

Komentuj!