Register

A password will be e-mailed to you.

Na niektorých hrách vás môže zaujať unikátna atmosféra či skvelý príbeh. Inú zasa hráte kvôli vyzývavej hrateľnosti alebo náročným hádankám. V dnešnej dobe si už naozaj každý hráč dokáže nájsť to svoje. Existuje však aj kategória hier, ktoré sa vás snažia zaujať výhradne bizarným námetom. V nasledujúcom výbere sa vám pokúsime predstaviť TOP 15 najbizarnejších herných titulov, aké boli kedy vytvorené. A že sme mali z čoho vyberať.

Nasledujúci zoznam nezahrňa ani zďaleka všetko a snažili sme sa doň vyberať skôr novšie záležitosti. Bizarné hry sa síce objavovali aj v minulosti, ale hlavne v posledných rokoch nás čoraz viac menších vývojárov zásobuje jedným netradičným titulom za druhým. V krátkosti vám, samozrejme, každú jednu z týchto bizarností predstavíme a text doplníme gameplay videom, poprípade trailerom.

1. A Shower With Your Dad Simulator 2015: Do You Still Shower With Your Dad?

Účelom tohto simulátoru je nájsť vášho otca v sprche počas sprchovania. Shower With Your Dad disponuje niekoľkými zábavnými módmi pričom v každom musíte vždy do určitého časového limitu nájsť toho správneho otca. Jednotlivé módy sa jednoducho hrajú, no dokážu miestami ponúknuť poriadnu výzvu a budete pri nich potrebovať veľkú dávku nervov a trpezlivosti. Viac vám už povie samotné gameplay video.

2. I Am Bread

Diabolské ovládanie a sendvič, ktorý sa potrebuje natrieť arašidovým maslom a džemom. Zhruba takto by sa dal opísať ďalší simulátor od tvorcov Surgeon Simulator. Hra sa postupne rozrastala o nové módy ako napríklad o prekážkovú dráhu cez, ktorú musíte prejsť a dostať sa do cieľa alebo mód parodujúci Star War univerzum, v ktorom hráte za vesmírnu stíhačku, ktorá je tvorená sedvičom. Gameplay video hovorí samo za seba.

3. Tree Simulator 2013: Treeloaded

Zamýšľali ste sa niekedy nad tým, aké by to bolo keby ste mohli hrať za stále stojaci a nič nehovoriaci strom? Pokiaľ áno, tak Tree Simulator 2013: Treeloaded sa vám pokúsi dať odpoveď na túto priam filozofickú otázku. Tu sa však už o nijakej hrateľnosti hovoriť nedá. V titule totižto len stojíte a pozeráte na okolité stromy z ktorých padajú listy, pričom sa mení len denná doba.

4. Goat Simulator

Áno, už aj koza má svoj vlastný simulátor a je vám asi jasné, že sa jedná o poriadne bláznivú záležitosť. Hra začala s niekoľkými mapami, na ktorých ste sa mohli poriadne vyblázniť a kompletne ich zničiť. Neskôr autori pridali niekoľko platených rozšírení, ako napríklad mapu a postavy s tematikou PAYDAY: The Heist, alebo rozšírenie v ktorom musíte bojovať proti mestečku zamorenom upírmi. Pozrite si však gameplay video, nakoľko vám v ňom koza osobne ukáže čoho všetkého je schopná.

5. Soda Drinker Pro

V tejto prazvláštnej záležitosti nie je vašou úlohou nič iné ako zbieranie plastových pohárikov od sódy. Soda Drinker Pro pritom nedisponuje žiadnym príbehom. Proste sa len prechádza po oblastiach a snažíte sa vziať čo najviac pohárikov. Zaujímavosťou napríklad je, že autor do hry pridal aj skrytú abstraktnú mini-hru menom Vivian Clark. Hra sa aj napriek svojej zrejmej nekvalite teší obrovskej obľube medzi hráčmi. Krátku ukážku toho čo vás v nej čaká, vám ukáže samotný trailer.

 6. Dear Esteban

Táto kratšia bizarnosť vyšla ako paródia na hru Dear Easter, ktorej hlavnou náplňou je prehľadávanie krásnych oblastí pričom vás celú hre sprevádza tajomný hlas. Podľa mnohých sa však tento simulátor chodenia príliš nevydaril a aj keď sa snaží byť pomerne vtipný, tak ani za tých pár minút zabaviť nedokáže. Väčšina hráčov sa zhoduje v tom, že najzaujímavejším momentom hry je prelet kosatky nad vašou hlavou.

7. Progress Quest

Tento bizarný titul vznikol ako paródia na moderné MMORPG záležitosti, ktoré neustále zjednodušujú herné mechaniky do takej miery, že hráči sa už na ne takmer ani nemusia sústreďovať. Zrejme aj preto je interakcia v Progress Quest takmer nulová. Čaká na vás len úvodný výber z rôznorodých rás postáv a následné priradenie špeciálnych schopností v ktorých bude postava vynikať. Po tomto úvode sa však už hra ovláda sama a vy sa tak môžete len pozerať na to ako príbeh pokračuje bez vás. Všetky súboje a príbehové dialógy však vidíte len v textovej podobe. Ak by ste si hru predsa len chceli vyskúšať, môžete tak učiniť prostredníctvom tohto linku.

8. 4 Minutes and 33 Seconds of Uniqueness

V tejto experimentálnej bizarnosti ide o to hrať hru celé 4 minúty a 33 sekúnd. Respektíve ju mať spustenú, keďže klasická hrateľnosť tu absentuje. Háčik však tkvie v tom, že ju v danom momente musíte mať zapnutú ako jediný človek na svete. V priebehu “hrania” totiž tento program cez internet neustále kontroluje či ho náhodou nespustil nejaký iný používateľ. A ak náhodou áno, tak sa celá hra vypne a vy musíte svoje 4 a pol minúty jedinečnosti spustiť od samého začiatku. Až na to, že dnes ju už skoro nik nehráva a my sa tomu vôbec nedivíme.

9. The Plan

The Plan je v podstate simulátor niečo ako simulátor muchy, v ktorom nie je vašou úlohou nič iné len letieť stále vyššie a vyššie a popritom sa vyhýbať rôznym prekážkam, ktoré vás blokujú. Titul má jednoduchý vizuál a dokonca ho sprevádza aj vcelku vydarený hudobný sprievod. Trvá však asi tak dlho ako predošlá bizarnosť a dokážete ho prejsť za niekoľko minút. Ak máte radi umeleckejšie poňaté záležitosti a klasická herná tvorba vás nenapĺňa, titul si môžete zahrať zadarmo aj  prostredníctvom Steamu.

10. The Graveyard

V tomto experimentálnom titule sa zmocníte úlohy starenky, ktorá prežíva na cintoríne svoje posledné chvíle. Táto bizarnosť je opäť umeleckejšie ladená a mala by vo vás hlavne vyvolať emócie. Titul je inak striktne lineárny a jediné čo musíte urobiť je prejsť cez cintorín a následne si sadnúť na lavičku. Zaujímavý je aj fakt, že hra má až dva konce. Pokiaľ sa totižto stihnete z lavičky zdvihnúť ešte predtým ako dohrá pre túto hru ikonická pieseň, tak starenka prežije a v pokoji z cintorína odíde. V opačnom prípade však zomrie a táto depresívna prechádzka cintorínom sa jej stane osudnou.

11. Radiator 2: Anniversary Edition

Hrateľnosť tohto nezvyčajného titulu tvorí niekoľko mini-hier, ktoré majú homosexuálny podtón. Jednou z takýchto mini-hier je napríklad plieskanie vášho partnera po zadku, strkanie nanuku do úst chlapíka len v spodnej bielizni a v neposlednej rade aj akčná časť v ktorej musíte pomocou ostreľovačskej pušky nastreliť mužom kondómy. Potrebuje toto vôbec nejaký komentár? Ak by ste však nazbierali dosť odvahy a hru si chceli predsa len vyskúšať, tak je dostupná na stiahnutie zdarma prostredníctvom Steamu.

12. LSD

Táto prazvláštna záležitosť je inšpirovaná snami Hiroka Nishikawu, ktorý pracoval v štúdiu Asmik Ace Entertainment, ktoré je zodpovedné práve za túto bizarnosť. Každý level, ktorý v hre idíte je inšpirovaný snovým denníkom, ktorý si Hiroka viedol takmer celú dekádu. A čo je vlastne náplňou hry? Prechádzanie surrealistických oblastí, ktoré sa podľa rôznych faktorov menia a vždy vám tak hra ponúkne úplne iný zážitok. Musíte však rátať s tým, že väčšina javov, ktoré v hre uvidíte nedáva absolútne žiaden zmysel. V hre totižto môžete očakávať naozaj čokoľvek a to od očí v stenách až po lietajúcich démonov nad vašimi hlavami. Zaujímavý je aj fakt, že tento titul bol oficiálne vydaný a dokonca sa predával ešte na prvom PlayStatione. Dnes si však emulovanú verziu hry môžete zahrať aj na PC.

13. Enviro-Bear 2010

Ak ste sa niekedy zamýšľali nad otázkou ako by vyzerala hra v ktorej by ste mohli hrať za medveďa, tak tento titul vám na ňu odpovie. V titule nielen, že sa zmocníte úlohy medveďa, ale daný medveď v ňom dokonca ovláda auto. Hlavná úloha je pomerne jednoduchá a to dostať sa na nejaké miesto. Problém je však v tom, že medveď môže robiť len jednu vec súčasne. To znamená, že najskôr musíte s jeho rukou zaradiť, následne musíte rukou stúpiť na plyn aby sa auto rozbehlo a až potom môžete začať ovládať volant. Aby toho ale medveď nemal málo, tak mu cestu znepríjemňujú aj rôzne nečistoty, ktoré mu do auta napadajú počas jazdy. Viac vám už povie samotné gameplay video.

14. Cat President ~A more Purrfect Union ~

V tejto čudesnej vizuálne novele sa dozviete ako by vyzerali Spojené štáty americké keby im vládli mačky. Príbeh tohto titulu sa točí okolo mladej dievčiny ktorej sa podarí natrafiť na niekoľko rozprávajúcich mačiek, ktoré sa navyše chcú dostať do vlády. Mačky sa rozhodnú mladé dievča zamestnať a vy im tak pomáhate viesť ich politickú kampaň. Príbeh sa rozvíja len prostredníctvom obrázkov a textových dialógov pričom ponúka mnoho humoru a šialených situácií. Tak čo, ste pripravení zahájiť volebnú kampaň?

15. Genital Jousting

A nakoniec tu máme niečo opäť trochu perverznejšie. Náplňou tohto titulu je totižto strkanie penisu do análneho otvoru druhého penisu. Súťažíte pritom s ostatnými hráčmi ako v lokálnom tak aj online multiplayeri pričom za každé vyhrané kolo sa váš penis o čosi zväčší. Môže sa tak teda stať, že si zasuniete vlastný penis do vlastného otvoru a v danom kole ste tak automaticky víťaz. Bizarný trailer hovorí sám za seba.

Tak to by bol náš výber pätnástich najbizarnejších herných titulov. Určite nám však nezabudnite povedať vaše typy na bizarné tituly poprípade či ste vyskúšali nejakí zo zmienených titulov.

Komentuj!