Register

A password will be e-mailed to you.

Middle-earth: Shadow of War k nám dorazil ešte v októbri minulého roku. Kritikov i bežných hráčov zaujal, pričom obe skupiny pochvaľovali najmä svižný súbojový systém, rozsiahlosť titulu a v neposlednej rade aj grafický kabát, ktorý patril k jedným z najkrajších toho roku. Väčšia kritika sa zniesla na scenáristicky nie príliš vydarené príbehové pozadie ale hlavne na loot boxy. Minimálne druhý spomínaný problém autori opravia, nakoľko sa rozhodli loot boxy úplne odstrániť. 

Autori prostredníctvom Steamu oznámili, že v budúcnosti Shadow of War čaká množstvo updatov, ktoré budú úplne zadarmo. Medzi tieto updaty patrí aj úplné odstránenie loot boxov, ktoré obsahujú orkov. Podľa slov autorov takéto boxy kazia srdce hry, nakoľko jadrom hrateľnosti je získavanie orkských kapitánov do vašej armády. Loot boxy, v hre nazývané ako War Chests čiže vojnové truhly, vám umožnili získať veľmi silných bojovníkov a rôzne vylepšenia pre nich bez akejkoľvek námahy či snaženia sa.

Autori to prestali akceptovať a chcú aby si hráči svoje odmeny vydobyli poctivým hraním. A kedy je teda ten veľký deň zrušenia truhiel? 17. júl 2018 je ten osudný deň, kedy bude zrušená akákoľvek možnosť kupovania War Chests. Samozrejme, pokiaľ vám zostanú nepoužití orkovia, vylepšenia pre nich či dokonca neotvorené truhly, tie vám odobrané nebudú. Po ich využití však už nedostanete žiadne nové, čo je vzhľadom na toto oznámenie plne pochopiteľné.

Ďalším väčším problémom boli takzvané Shadow Wars, ktoré slúžili ako epilóg celého titulu. Za dvadsiatimi extrémne náročnými a rovnako stereotypnými obranami vašich pevností sa skrývalo skutočné ukončenie titulu, čo mnohí považovali za dýku do chrbta. Toto veľké oznámenie hovorí o uľahčení tejto časti hry, čo by malo vytvoriť súdržnejší zážitok. Mali by sa dokonca pridať naratívne prvky. Pokiaľ ste teda ešte začali obraňovať pevnosti proti Sauronovým jednotkám, tak by ste si mali počkať na tento update.

Záverom oznámenia vývojári z Monolith Productions ďakujú všetkým za podporu a hlavne za neustály feedback, ktorý im pomáha vytvoriť čo najlepší zážitok z hry. Sľubujú, že sa už čoskoro dočkáme ďalších, zatiaľ neoznámených, gameplay vylepšení či nových skinov pre postavy.

Komentuj!