Register

A password will be e-mailed to you.

Pomerne známy komentátor hry Counter-Strike: Global Offensive Matthew “Sadokist” Trivett dostal ban na Twitchi. Čo ho dostalo do tejto situácie? 

Nedávno médiami prebehol “škandál” najväčšieho Youtubera PewDiePie, kôli rasistickej poznámke pri hraní PLAYERUNKNOWN’S BATTLEGROUNDS. Niečo podobné sa stalo aj Sadokistovi, potom čo poukázal na farbu pleti jedného z hráčov. Samozrejme, Twitch hneď urobil rázne kroky, Sadokista zabanoval a inkriminované video hneď zmazal. Sadokist dokonca povedal hráčovi Don Hacimu aby sa zabil, spôsobom ktorý popisuje vo videu nižšie.

Nuž, po tomto extempore má Matthew zrejme po kariére. Trivett je stabilným pilierom v oblasti komentovania Counter-Strike: Global Offensive na tých najväčších akciách, ako Majors a podobne. Ak sledujete politickú situáciu v USA, zrejme viete, že podobná poznámka sa nezaobíde bez tvrdej odozvy zo strany veľkých firiem, či organizátorov turnajov v rámci perfektnej PR. Môže sa to zdať ako pritvrdý trest, no Trivett by sa mal predsa len pri svojom postavení zachovať profesionálnejšie ako napríklad začínajúci streamer s jedným sledovateľom. Rovnako je jasné, že podobné poznámky sa len tak neodpúšťajú.

Komentuj!