Register

A password will be e-mailed to you.

Súbojmi preplnený titul Shadow of War, pokračovanie úspešného Middle-earth: Shadow of Mordor, vyšiel ešte v októbri minulého roka. Nejednalo sa síce o bezchybné pokračovanie, no minimálne ponúklo to, čo od neho väčšina čakala. Krásne grafické spracovanie, skvelý súbojový systém a vylepšený Nemesis systém. Ešte pred vydaním sa však vedelo, že titul rozšíria dve príbehové DLC, pričom toho prvého, Blade of Galadriel, sme sa dočkali vo februári tohto roku. Najnovšie autori vyrukovali s dátumom vydania pre druhý prídavok, Desolation of Mordor, a aj s niekoľkými informáciami o ňom. 

Samotný Shadow of War sa už dosť odlišoval od kanonického príbehu. Autori si mnohé detaily upravili podľa seba, čo nebolo vždy len na osoh. Najmä toto bola jedna z najväčších sťažností na predošlé rozšírenie, ktoré v mnohých miestach veľmi zle inovovalo univerzum. Autori sa však očividne nepoučili a v zmenách budú pokračovať.

Prvé informácie totiž prezrádzajú, že sa autori rozhodli použiť nekanonickú beštiu, ktorá je inšpirovaná takzvanými Wirms, čo sú niečo ako veľké červy. Niečo podobné bolo použité aj vo finále filmovej trilógie Hobbit, teda v Bitke piatich armád, no oficiálne sa táto potvora v univerze nevyskytuje. V rozšírení bude každopádne inovovaná a pomenovaná ako Were-wyrm. Uvidíme akým spôsobom sa ju podarí autorom zapracovať.

Hrateľnou postavou bude Baranor, Gondorský strážca už zničeného Minas Ithilu. Ten vycestuje ďaleko za nepriateľské hranice a dostane sa až do púšti Lithladu, vytvorené najmä sopkou Orodruin. Práve v tejto oblasti budete zvádzať boj s mocnými jednotkami druhého pána temnoty, Saurona. Pomáhať vám však budú aj ďalší gondorskí bojovníci. Podľa informácii budú orkovia z Nemesis systému nahradení ľudskými bojovníkmi, čo rozhodne znie ako zaujímavý nápad.

Ďalej sme sa dozvedeli, že rozšírenie bude disponovať vedľajšími úlohami, v ktorých budete pomáhať známemu trpaslíkovi menom Torvin. Ten bol dôležitou postavou už v predošlom titule Middle-earth: Shadow of Mordor a práve on sa bude snažiť uloviť beštiu Were-wyrm. Dátum vydania je stanovený na 8. mája 2018 a aj keď sme sa nedočkali žiadneho gameplay videa, tak autori prisľúbili, že už čoskoro ukoja našu zvedavosť.

Komentuj!