Register

A password will be e-mailed to you.

Ešte len pred nedávnom sme vás informovali o fanúšikmi pripravovanom Resident Evil titule, no a už aj tu máme novú dávku informácii. Okrem oficiálneho názvu sme sa dočkali aj upresnenia niektorých informácii z predošlého promo videa. Mnohí totiž nepochopili, aspoň teda podľa slov autorov, čo od tohto titulu čakať a aj preto sa rozhodli uviesť niektoré informácie na pravú mieru.

Autori za prvé tvrdia, že v žiadnom prípade nejde o klon série Resident Evil. Nepopierajú však fakt, že ide o titul silne inšpirovaný klasickými hororovými filmami a, pochopiteľne, aj hrami. Ich hlavným cieľom však nie je vytvárať hru, ktorá by bola súčasťou známeho univerza. To znamená, že nepriatelia, ktorých ste v minulom videu videli sa pravdepodobne nedostanú do finálnej verzie hry. Vraj slúžia len pre testovanie a nakoniec budú nahradení originálnymi monštrami. Zatiaľ však bližšie tieto kreatúry nepopisujú.

Hororový projekt bude disponovať štyrmi rozličnými kampaňami, pričom každá bude za inú postavu a v inom unikátnom prostredí. Hlavné štyri postavy budú odzrkadľovať vlastnosti štyroch hlavných vývojárov. Každá z kampaní sa tak bude odohrávať v prostredí, ktoré si vývojár zvolil a taktiež bude disponovať monštrami, ktoré tvorcu desia najviac. Autori však opäť zdôrazňujú fakt, že chcú vytvoriť čo najlepší survival horror titul ako zo starej školy. To znamená, že statická kamera, logické hádanky, ale aj neustále šetrenie munície budú denným chlebom titulu.

Celý projekt je v štádiu ranného vývoja, no nadšení tvorcovia to berú ako výhodu. Stále plánujú zverejňovať čo najviac videí prostredníctvom svojho YouTube kanálu. Takýmto spôsobom sa môžete vyjadriť k nápadom tvorcov, nakoľko na otázky a pripomienky fanúšikov aktívne odpovedajú. Dokonca vás vyzývajú aby ste sa často vyjadrovali, nakoľko feedback je pre nich veľmi dôležitý.

Podľa všetkého však bol názov RESIDENCE of EVIL: The Game len dočasným, aby sa ľudia o titule rýchlejšie dozvedeli. Nový a oficiálny názov znie Vigil: Prophecy of the Bestowed. Ku koncu videa spomínajú, že momentálne sa aktívne pracuje iba na PC verzii. Tvorcovia by však radi vydali svoj titul aj na konzolách, avšak len v prípade, že bude mať úspech na materskej platforme.

Komentuj!