Register

A password will be e-mailed to you.

Videohier, inšpirovaných tvorbou svetoznámeho spisovateľa H.P. Lovecrafta nevyšlo veľa. Minulý rok sme recenzovali adventúru Conarium a odvtedy sme vám už párkrát predstavili chystanú detektívnu adventúru Call Of Cthulhu. Avšak tento rok sa chystá ešte jeden videoherný počin, inšpirovaný lovecraftovským mýtom Cthulhu s názvom The Sinking City.

Detektívnu adventúru s názvom The Sinking City pripravuje ukrajinské štúdio Frogwares, stojace za pomerne známou sériou o Sherlockovi Holmesovi. Tentoraz však vývojári sľubujú ešte temnejšiu atmosféru a najmä voľný pohyb po meste Oakmont. Toto mesto je sužované zhoršujúcimi sa záplavami a začínajú ho ohrozovať zvláštne monštrá. Vývojári sa chvália, že toto mesto v hre vytvorili presne podľa architektonických štátov v USA v dvadsiatych rokoch minulého storočia. Teda presne do doby, kedy sa odohrávajú najznámejšie Lovecraftovské poviedky a novely.

Hrateľnosť by mala byť pomerne rôznorodá. Podľa vývojárov sa budete sa v loďke plaviť zatopenými uličkami, preskúmavať upadajúce, ale stále pôvabné zákutia amerického pobrežného mesta, alebo prehľadávať opustené domy. V hre vás však čakajú najmä klasické detektívne úlohy, takže si aj často podebatujete s miestnymi obyvateľmi. Samozrejme však budete mať do činenia aj s nadprirodzenými silami a zároveň so šialenstvom, ktoré sa v tomto mestečku začína stupňovať.

Presné informácie stále nie sú známe, ale nejaké podrobnosti by sme sa mali dozvedieť na GDC tento týždeň. Zatiaľ stále platí že s vydaním hry sa počíta behom tohto roka. Vývojári ešte pred nedávnom zverejnili oficiálny gameplay trailer:

Komentuj!