Register

A password will be e-mailed to you.

Nintedo nás opäť raz oboznámilo prostredníctvom blogu o novinkách z ich dielne a my musíme uznať, že tentokrát to spoločnosť odpálila vo veľkom. Potešíme aj majiteľov starších zariadení, keďže sa nezabudlo ani na Nintendo 3DS a bola mu venovaná prekvapivo veľká pozornosť.

Ako je na tom Nintendo 3DS? 

Ako sme spomínali vyššie, japonský velikán nezanevrel ani na staršieho súrodenca do ruky. Aj po siedmich rokoch existencie sa preň neustále vyvíjajú nové tituly a to je z pohľadu jeho majiteľov len dobre.

Začnime osvedčenou klasikou. Stálicou, najmä na poli handhaldov od Nintenda je séria minihier s názvom WarioWare. Najnovší počin s názvom WarioWare Gold by mal výjsť 3. augusta 2018 práve na 3DS.  Najnovší party titul má byť údajne najobsiahlejší zo všetkých dielov v sérii.

Opäť sa nám pripomína najobľúbenejší pokémon vo svojej vlastnej hre. Nintendo Direct ukázal nové zábery z hry Detective Pikachu. Detektívky, ktorá vyšla už predminulý rok v Japonsku, sa v Európe a USA dočkáme už 23. marca tohto roku.

Spin-off z Mario univerza, známy ešte z dôb Nintendo DS s názvom Mario & Luigi Bowser’s Inside Story sa dočká remaku práve na 3DS. Bowser´s Inside Story je v poradí už druhým remakom z tejto série a nadväzuje na prerábku Superstar Sagy z októbra 2017. Presný dátum vydania nie je známy, avšak s istotou sa ho dočkáme budúci rok, kde mu bude robiť spoločnosť prídavok Bowser Jr.’s Journey

Najzaujímavejším prekvapením prezentácie 3DS divízie je určite remake GameCube titulu, kde hlavnú úlohu zohráva najznámejší súrodenec vo videohernej histórii. Luigi´s Mansion je možno menej známy titul avšak dostatočne kvalitný a neoprávnene podceňovaný. Fanúšikov zrejme zamrzí absencia presného dátumu vydania, avšak vyháňať duchov budú môcť už niekedy už tento rok.

Novinky na strane Nintenda Switch

Asi najprekvapujúcejšou novinkou udalosti Nintendo Direct bolo ohlásenie Crash Bandicoot N. Sane Trilogy na najnovšej konzole od Nintend, čiže Nintendo Switch. Všetky tri diely, ktoré sme už minulý rok mohli okúsiť na PlayStation 4 si tentokrát budeme môcť zahrať na cestách už 10. júla 2018.

Druhým portom z “veľkých” konzol bude umelecká záležitosť Okami HD. Tento ojedinelý kúsok, ktorý si koncom minulého roka našiel svoju 4K podobu na konzolách od Sony a po prvýkrat aj na osobných počítačoch si vydupal svoju cestu aj na hybridnú konzolu od Nintenda. Logickým krokom v tomto smere je implementácia pohybových ovládačov a, samozrejme, i dotykovej plochy. Okami HD pre Nintendo Switch je plánované na toto leto.

Na marcovom directe sa blyslo aj zaujímave japonské RPG od velikánov Square Enix. Octopath Traveler je RPG s retro pôsobiacim 2D grafickým štýlom určené exkluzívne na Nintendo Switch. Trailer na aktuálnej prezentácii predstavil dve nové postavy a detailnejšie popísal systém povolaní v hre. Taktiež bola ukázaná špeciálnu edíciu hry a jej obsah v podobe artbooku, mapy, disku so soundtrackom a replikou mince predstavujúcu hernú menu. Dátum vydania pre Octopath Traveler je stanovený na 13. júl 2018.

V časoch konzoly Wii bola veľmi populárna séria No More Heroes. Od roku 2010 sme však o nej veľa nepočuli a zmenilo sa to až teraz, keďže Nintendo zverejnilo hernú ukážku z novo pripravovanej Switch exkluzivity No More Heroes: Travis Strikes Again. V tomto dieli sa hlavná postava hry, Travis, prenesie do videoherného sveta, kde bude mať za úlohu zdolávať rôzne výzvy. Poteší i prítomnosť kooperácie. Presný dátum zatiaľ nie je známy, avšak titulu sa dočkáme niekedy neskôr počas tohto roka.

Stálicou na poli Nintenda je taktiež séria Super Smash Bros. Tú Nintendo konečne potvrdilo veľmi strohým teaserom, kde môžeme vidieť Maria, Linka z najnovšej Zeldy a postavy z hry Splatoon. V podstate sú to jediné dostupné informácie o pripravovanom titule. Najnovší počin tejto bojovkovej série by mal vyjsť už tento rok.

22. júna 2018 sa dočkáme ďalšieho tenisu v podaní Nintenda. Ôsme pokračovanie tejto športovej odbočky by malo niesť názov Mario Tennis Aces a okrem iných noviniek by mal priniesť aj príbehový mód.

Na Switchi sa taktiež dočkáme portu hry Undertale. Ide o klasické 2D RPG, ktoré je značne inšpirované Super Nintendo titulom Earthbound. Hra vyšla už v roku 2015 na viaceré platformy, kde si vďaka svojmu špecifickému umeleckému poňatiu odniesla viaceré ocenenia.  Nintendo však v súvislosti s týmto titulom neposkytlo žiadne dodatočné informácie a to dokonca ani dátum vydania.

Druhé pokračovanie videohernej podoby slávneho seriálu South park sa dostane aj na konzolu od Nintenda. Už 24. apríla 2018 sa dočkáme plnohodnotnej verzie hry South Park: The Fractured But Whole so všetkým, čo k nej patrí. To znamená, že už v apríli si môžeme zahrať za našich obľúbených hrdinov aj na cestách a to aj s nedávno ohláseným DLC.

Musíme uznať, že Nintendo nebolo na informácie vôbec skúpe. Vyzerá to tak, že s konzolou Switch majú aj naďalej veľké plány a po minuloročnom úspechu nezaspali na vavrínoch. Majitelia konzol pochádzajúcich z krajín vychádzajúceho slnka sa majú celkovo na čo tešiť.

Komentuj!