Register

A password will be e-mailed to you.

Prvenstvo na poli VR headsetov si doteraz držalo HTC Vive. Štatistiky Steamu najnovšie naznačujú, že do popredia sa predral po prvýkrát Oculus Rift.

Oculus doteraz hral len druhé husle popri konkurencii od HTC. Steam štatistika však prezrádza, že prvá priečka mení majiteľa. Z ľudí, čo využívajú VR, 47% má na hlave set od Oculusu. Hardvér od HTC vlastní 45% VR populácie. Treba však podotknúť, že účasť na štatistike je dobrovoľná, skutočnosť teda môže byť trochu inde. Realitou však ostáva, že oba sety virtuálnej reality zvádzajú veľmi vyrovnaný boj o zákazníka.

Zmena prvenstva môže mať konkrétnu príčinu. Tou je nedávne oznámenie HTC, že sa chystajú opustiť sféru podnikania vo virtuálnej realite. Z minulého mesiaca vieme, že  VR a smartphone divízie boli spojené do jednej, čo naznačuje optimalizáciu a presun ľudských a finančných zdrojov. To mohlo na hráčov zapôsobiť a siahli radšej po headsete od značky Oculus, ktorá je plne sústredená len na virtuálnu realitu.

HTC sa možno VR zbaví úplne tým, že ju predá. To môže, samozrejme, zákazníkovi priniesť nechcené problémy. VR boom totiž po roku-dvoch ustál, a narazila na tú skutočnú realitu. Nie je totiž čo hrať, respektíve neexistuje nejaký zabijacký titul, ktorý by donútil hráčov siahnuť po nej siahnuť. Väčšinou ide o remaky, či upravené verzie klasických hier. To, bohužiaľ, nie je ono. Nemalým problémom je aj cena. Aj keď z technologického pohľadu ide o zaujímavý kus hardvéru, ktorý rozhodne drží obrovský potenciál, momentálne ešte hráči, trh, vydavatelia, štúdia a ani technológia nieje pripravená na tento kus zábavky.

Komentuj!