Register

A password will be e-mailed to you.

Tak ako existuje nespočet kvalitných hier, ktoré si radi zahráme aj opätovne, herná scéna ponúka i dostatok titulov stojacich na tej opačnej strane barikády. Vybrať tie vyložene najhoršie z nich nie je úplne jednoduché, no i napriek tomu sme sa o to pokúsili v našom rebríčku nazvanom TOP 10 najhorších hier histórie. Tentokrát sa na pozrieme na tú istú problematiku z pohľadu potálu Metacritic, ktorý priemeruje hodnotenia významných periodík do tazvaného Metascore a dopĺňa ho o záverečné verdikty jednotlivých recenzentov. Okrem hodnotenia recenzentov sme sa však rozhodli pre porovnanie uvádzať aj priemerné hodnotenia hráčov. 

10. Infestation: Survivor Stories (PC) – 20% – hráči 1,7

Infestation: Survivor Stories, taktiež známy (neznámy) pod názvom The War Z je hrou odohrávajúcou sa v otvorenom svete zamorenom zombíkmi. Po vzore DayZ si navyše môžete zvoliť, či ju chcete hrať z prvej alebo tretej osoby. Zatiaľ sa to javí ako skvelá hra, no nie? Nie. Hra je totiž v podstate iba nevydarenou vykradačkou spomínaného titulu a keď sa vám podarí konečne pripojiť na jeden z mála fungujúcich serverov, s najväčšou pravdepodobnosťou tam budete sami, poprípade nejaký hacker ktorý vám dokaže váš herný zážitok jedine spríjemniť. A to ani nehovoríme o jednom z najhorších typov mikrotransakcií, kde musíte platiť aj za náboje.

9. Deal or No Deal (Nintendo DS) – 20% – hráči 1,9

Ako môže dopadnúť hra, podľa televíznej relácie, ktorú sledujú najmä ľudia vo vyššom veku? Tá stojí na otváraní výherných kufríkov v televíznej súťaži, kde je cieľom hráča vybrať kufor s najvyššou peňažnou odmenou. My sa len pýtame, prečo by mal hráč vlastne platiť za niečo podobné reálnymi peniazmi? Kde sa vôbec v tomto počine, označenom ako videohra nachádza prvok hry?

8. Alone In The Dark: Illumination (PC) – 19% – hráči 1,2

Alone In The Dark je séria, ktorá stála pri zrode žánru survival horor a hneď niekoľko kúskov zo série dokázalo priniesť do žánru niečo nové. No Illumination sa tam skutočne neradí. Štúdio so zaujímavým názvom Pure FPS a vydavateľ Atari totiž týmto dielom vydaným v roku 2015 sériu doslova pochovalo. Hra sa nelogicky presunula smerom ku kooperácii, no čo je ešte horšie, že najnovší diel Alone In the Dark série bol zabugovaný, nezáživný a navyše so zastalou grafikou. Jej najvýraznejším pozitívom je tak asi tento trailer.

7. SPOGS Racing (Wii) – 18% – hráči 3,6

SPOGS Racing je pretekársky nepodarok vydaný na WiiWare, ktorý skôr ako hru pripomína semestrálny projekt študenta druhého ročníka informatiky na vysokej škole. Ako semestrálny projekt by SPOGS Racing asi uspel, no ako plnohodnotný titul určite nie. Aspoň že trailer je pre tentokrát vcelku pravdovravný a skutočne láka na jednu z najhorších pretekárskych hier všetkých čias, kde aj jednotlivé zábery vo videu pôsobia veľmi amatérsky.

6. Double Dragon II: Wander Of The Dragons (Xbox 360) – 17% – hráči 1,5

Nejedno retro srdiečko zajasá pri zmienke o sérii Double Dragon. Išlo o sériu staručkých “beat em up” záležitostí, ktoré dokázali mnohým hráčom zabezpečiť zábavu na mnoho hodín. Preto, to isté srdiečko bolí hráčov pri pohľade na tento zlepenec nešťastia. Wander Of The Dragons predstavuje remake starej klasiky v otrasnom grafickom kabáte a ešte horšej hrateľnosti. V tomto prípade jednoznačne odporúčame klasiku.

5. Vroom in the Night Sky (Ninentdo Switch) – 17% . hráči 3,1

Víťaz hviezdnej roty videoherného priemyslu minulého roka je na tak nízkej úrovni, že sa umiestnil aj v tomto rebríčku. Reč je o japonskej pseudo pretekárskej hre vydanej na Nintendo Switch ktorej hlavnou náplňou je, ako sme už spomínali v našom špeciáli venujúcom sa najhorších hrách minulého roka, jazdiť na lietajúcej motorke a zbierať v časovom limite hviezdny prach. Kvality hry okrem hodnotenia dostatočne odráža aj nižšie uvedený trailer.

4. Leisure Suit Larry: Box Office Bust (PlayStation 3) – 17%  – hráči 1,7

Ďalší na našom zozname je starý známy Larry. Séria Leisure Suit Larry populárna najmä v deväťdesiatych rokoch si získala svoju fanúšikovskú základňu jednoduchým receptom – a to humorom plným sexuálnych narážok. Adventúry s Larrym si už dávno odžili najlepšie roky a titul nazvaný Box Office Bust, v ktorom už dokonca ani nehráte za samotného Larryho Laffera, sa ani len nepribližuje k svojich predchodcom. Posun k hrateľnosti série Grand Theft Auto hru rozhodne nevylepšil, humor v hre takmer neexistuje a dospelácky obsah akoby prešiel kompletnou cenzúrou.

3. Yaris (Xbox 360) – 17% – hráči 4,2

Ako len uviesť túto hru… Zjednodušene povedané, jazdíte v nej na Toyote Yaris, ktorá má však na prednej kapote namontované chápadlo pripomínajúce sentinely z Matrixu. Hra síce bola vytvorená špeciálne na konzolu Xbox 360, lenže vizuál evokuje skôr Amigu a hrateľnosť pre zmenu tituly ešte z Atari 2600. V hre totiž chytáte akési guľočky s cieľom navyšovať skóre. Toto je v skratke hra s úderným názvom Yaris a mnohí recenzenti sa zhodujú, že by za to nestála, ani keby bola zadarmo.

2. Ride To Hell: Retribution (PC) – 16% – hráči 1,2

Titul Ride To Hell: Retribution je skutočným rekordomanom. V roku 2013, kedy vyšiel, pozbieral hádam všetky ceny v kategórii najhorších hier. Ide o “open” world záležitosť v štýle populárnej série Grand Theft Auto, kde zabugované prestrelky striedajú ešte zabugovanejšie pasáže na motorkách, nechýbajú ani náhodné a zmysel nedávajúce QTE. Ani grafická stránka za to vôbec nestojí a po dohraní vám reálne hrozí, že z nej budete mať nočné mory.

1. Family Party: 30 Great Games Obstacle Arcade (WIIU) – 11% – hráči 1,1

Family Party: 30 Great Games Obstacle Arcade je party hra určená na konzolu Nintendo, ktorú zrejme nikto nechcel a napriek tomu sme ju dostali. Titul obsahuje 30 nehrateľných minihier, kde budete s najväčšou pravdepodobnosťou bojovať viac s Wii U gamepadom ako s vašim rodinným príslušníkom. A hoci vyšiel až v roku 2012, jeho reputácii nepomáha ani grafické spracovanie pripomínajúce skôr éru PlayStation 2.

Poslaním tohto špeciálu je predovšetkým ochrániť hráčov pred týmito nevydarenými počinmi. Berte to teda ako varovanie, že existuje aj takáto časť herného priemyslu.

Komentuj!