Register

A password will be e-mailed to you.

Chrono Trigger, japonské RPG, ktoré vyšlo v roku 1995 ešte na staručkú konzolu SNES sa v priebehu svojej životnosti objavilo vo forme portu na mnohých systémoch. Po 23 rokoch tento počin vychádza konečne aj na osobné počítače, avšak fanúšikovia sú nespokojní. 

Titul velikánov, vtedy ešte Squaresoft, vo svojej dobe zbieral vysoké hodnotenia. JRPG bolo označované ako prelomové, respektíve nadčasové a Chrono Trigger sa zaradil medzi najlepšie hry vydané na konzolu SNES. V priebehu rokov hra vyšla na prvý PlayStation a neskôr sa objavili aj mobilné porty určené pre systémy iOS a Android.

Sú to práve porty pre mobilné zariadenia, ktoré tvoria základ PC verzie a bez akýchkoľvek väčších zmien. Steam verzia totiž obsahuje nezvládnutý “mobilný” interface a zvláštny grafický filter, ktorý mnohým hráčom kazí celý zážitok z inak skvelej hry.

 

Vyššie spomínané aspekty sa negatívne odrazili aj v recenziách na Steame. Je smutné, že si táto klasika nezaslúžila viac pozornosti a dočkala sa, podľa všetkého, výrazne odfláknutého portu. Čerešničkou na torte je aj cenovka – 14,99 € nie je veľa, ale v tomto prípade asi nie je na mieste. Aký je váš názor?

 

Komentuj!